Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Meğer o camilerde kaçak elektrik kullanılıyormuş

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayımlanan bir haberde Kandıra'da bulunan 3 köy camisinin elektriklerinin kesildiğini gündeme getirmiştik. Cami cemaati konuyla ilgili SEDAŞ'ı suçlarken, işin aslı çok geçmeden ortaya çıktı

15 Mart 2016 Saat: 14:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.597 kez okunmuştur

Meğer o camilerde kaçak elektrik kullanılıyormuş
Meğer o camilerde kaçak elektrik kullanılıyormuş

12 Mart tarihinde mansetkocaeli.com'da yayımlanan bir haberde Kandıra'da bulunan bazı köy camilerinin elektriklerinin hiç bir ihbarname gönderilmeden kesildiğini kamuoyuna duyurmuştuk. Edindiğimiz bilgilere göre Esentepe, Kırkarmut ve Kanatlar köy camilerinin elektrikleri SEDAŞ tarafından kesilmişti. Cami cemaati ise duruma tepki göstermişti. Ancak çok geçmeden işin aslı ortaya çıktı. Söz konusu camilerde usule uygun elektrik kullanılmadığı tespit edildiğinden dolayı elektriklerin kesildiği SEDAŞ tarafından açıklandı.

ABONESİZ SAYAÇ

SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada Kırkarmut Köy Camii'nde bulunan elektrik sayacının aboneliğinin olmadığı açıkladı. Açıklamada, "Kırkarmut Köy Camii'nde ısıtma ve aydınlatma için ayrı ayrı tesis edilmesi gereken ölçü devresinde 2 adet elektrik sayacı olması gerekirken, sadece 1 adet sayaç olduğu ve bu sayacın abonesiz olduğu, imam lojmanının da elektrik tüketiminin bu sayaçtan geçtiği belirlenmiş ve SEDAŞ ekiplerince tutanak tutulmuştur. Bu sayaç üzerinde 14 bin 778 kWh tüketim vardır. Abonelik kaydı yoktur" denildi.

KAÇAK BAĞLANTI

Kanatlar Köyü'nde bulunan caminin ise direk bağlantı yaparak kaçak elektrik kullandığı SEDAŞ ekipleri tarafından tespit edilmiş. SEDAŞ açıklamasının devamında, "Kanatlar Köyü'nde ise aydınlatma ve ısıtma için de tesis edilmiş herhangi bir sayaç olmadığı ve elektriğin direkt bağlantı yapılarak kullanıldığı belirlenmiştir. Esentepe Köyü’nde bulunan camide de ısıtma için aboneli bir adet sayacın olduğu, ancak aydınlatma için kullanılan sayacın ise aboneli olmadığı ve üzerinde 3.443 kWh tüketim bulunduğu tespit edilmiştir." İfadelerini kullandı.

MEVZUATA UYGUN KESİLDİ

Öte yandan her 3 köy camisi için mevzuat kapsamında gerekli protokoller düzenlenerek elektriklerin kesildiği ve muhtarlarında ayrıca bilgilendirildiği kaydedildi. Konuyla ilgili ayrıca Kandıra İlçe Müftülüğü'nün de yazı ile bilgilendirildiği SEDAŞ tarafından aktarıldı.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 2 yorum yapılmıştır
HASAN 16.03.2016 00:43
Acaba doğudaki kaçak kullanımlarıda mevzuata uygun kesiyormusunuz.yemeyin milleti .
kerem mert çetin 15.03.2016 21:49
SEDAŞ ekiplerini doğuda yüzde 90 oranında kaçak elektrik kullanan illerede el atmalarını bekliyoruz!!Kahraman sedaş!!
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑