Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Meğer Kandıra’da da mandalina yetişiyormuş

Kandıra bölgesinde ilk kez Karadeniz mandalinası yetiştiren Bayram Bayrak, halkın büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Mandalinayı ağacından tatmak isteyen vatandaşlar, Bayrak’ın Merkez Erikli Mahallesi’ndeki bahçesine gidiyor.

5 Kasım 2014 Saat: 13:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.723 kez okunmuştur

Meğer Kandıra’da da mandalina yetişiyormuş
Meğer Kandıra’da da mandalina yetişiyormuş
Kandıra Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışan Merkez Erikli Mahallesi’nden Bayram Bayrak, bahçesine diktiği 4 mandalina ağacının meyveleri görenleri şaşırtıyor. Bayram Bayrak, şunları kaydetti: “Rizeli bir arkadaşım Kandıra bölgesinde Karadeniz mandalinası olabileceğini bana söyledi. Bir metre boyunda 4 adet mandalina fidesi gönderdi. 2006 yılında Merkez Erikli Mahallesi’nde bulunan evimin bahçesine bunları diktim. O gün mandalina fidelerini gören komşularım, mandalinaların bu bölgede olmayacağını bana söyleseler de ben zamana bırakarak sabırla bekledim.
50 KİLOYA YAKIN MANDALİNA 3 yıl sonra yani 2009 yılında ilk meyvesini verdi. O gün çok mutlu olmuştum. Kandıra bölgesinde ilk mandalinayı üreten kişi olarak gururlanmıştım. Eşime dostuma ve çevreme Karadeniz mandalinasını tavsiye etmeye başladım. Gördüğünüz gibi ağaçlar her geçen gün büyüdükçe meyveleri de çoğalmaya başladı. Bu sene 4 ağaçtan 40-50 kiloyu aşkın mandalina olduğunu düşünüyorum. Yoldan geçen herkes şaşkınlıkla mandalina ağaçlarına bakıyor. Gördüklerime ikramda bulunuyorum. Karadeniz mandalinasını onlarında yetiştirmesi noktasında önerilerde bulunuyorum.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑