Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Mavi bayraklı Cebeci, sezona iddialı giriyor

İlimizin mavi bayrağa sahip olan sahillerinden Cebeci, yaz sezonuna yine iddialı giriyor. Cebeci’de kamp alanı, lunapark, otopark, köylü pazarı ve halk alanları, 2. etabın tamamlanmasıyla hizmete açılacak.

5 Haziran 2014 Saat: 16:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.715 kez okunmuştur

Mavi bayraklı Cebeci, sezona iddialı giriyor
Mavi bayraklı Cebeci, sezona iddialı giriyor


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cebeci sahiline yapmış olduğu yatırımlar ile her geçen gün gelişen ve mavi bayrak unvanıyla tatilcilerin uğrak adresi olan Cebeci sahilinde yaz sezonu açıldı. Hafta sonları çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 300 bin kişiye ev sahipliği yapan Cebeci, bu yıl da lunaparktan geniş otoparkına, köylü ürünlerinin satıldığı pazardan çeşitli etkinliklerin yapılacağı halk alanlarına kadar birçok yeni hizmetiyle kendisini yenileyerek milyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
OTOPARK VE LUNAPARK Cebeci sahilinde sezona hazırlık çalışmalarının ne durumda olduğunu gazetemize anlatan Köy Muhtarı Gürkan Durmuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sahil bandında başlattığı 2. etap projesiyle ilgili bilgi verdi. 700 metre yürüyüş alanına sahip olan Cebeci’nin 2. etap çalışmalarının tamamlanmasıyla daha da uzayacağını belirten Durmuş, burada yapılacak olan geniş otopark ile hafta sonu park sıkıntısının önüne geçileceğini kaydetti. Ayrıca köy ürünlerinin satışa sunulacağı pazar alanı, lunapark, kamp alanı ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı halk alanları da 2. etabın tamamlanmasıyla hizmete açılacağını ifade eden Durmuş, çalışmaların Ağustos ayında tamamlanacağını dile getirdi.
HAFTASONU 300 BİN KİŞİ “2013’te mavi bayrak aldıktan sonra tarihin en büyük kalabalığını yasadık” diyen Durmuş, “Mavi bayrak aldıktan sonra Cebeci’nin kalitesi %70 oranında arttı. Geçtiğimiz yaz sezonunda hafta sonları 90 bin araç sahilimize giriş yaptı. Yani hafta sonları 200-300 bin kişiyi ağırladık diyebiliriz. Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve Ankara’dan sahilimizi tercih edenler konaklama veya yiyecek sıkıntısı yaşamadı” dedi.
DOĞALGAZ GELECEK Cebeci’nin doğalgaz sorunu çözüldüğünde yaşamak için daha çok talep edileceğini söyleyen Durmuş, “Cebeci’de 60-70 hane yerli halka ait. Bunun dışında 4 binin üzerinde de yazlık eve sahip olan halkımız var. Bu farkın ön önemli etkeni ise ısınma sorunu. Karaosmanoğlu arıtma sisteminin açılışında 3 veya 5 yıl içerisinde Cebeci’ye doğal gaz geleceğinin sözünü vermişti. Doğal gaz geldiğinde Cebeci’nin kilidinin açılacağını ve nüfusun 5 kat daha artacağını düşünüyorum” diye konuştu.
PLAJ FUTBOL TURNUVASI Yaz sezonunda Cebeci’de plaj futbol turnuvasının olacağını söyleyen Durmuş, “Alanya’da yapılan plaj futbol turnuvası, Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Cebeci’de de olacak. Turnuvalara hemen hemen her ilçeden oluşan gruplar katılım sağlayacak. 1 ay boyunca sürecek olan turnuvaların başvuru işlemleri Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek” diye konuştu.
CEBECİ ADASI TURİZME KAZANDIRILACAK MI? Cebeci Adası’nın turizme açılabileceğini ifade eden Durmuş, “Uzun zamandır Cebeci Adası’nın turizme açılacağı konuşuluyordu. Son bir aydır burada ciddi çalışmalar var. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişler ve ekipler geçtiğimiz günlerde adaya gelip ölçüm yaptılar. Nedeni hakkında bize ve kıyı emniyetteki personele bilgi vermediler. Burada uzun zamandır otel veya marina gibi alanlar yapılması konuşuluyordu zaten fakat son 1 aydır ciddi bir şekilde üzerinde duruluyor” ifadelerini kullandı.
KIŞIN HAYAT YOK Kışın Cebeci’de hizmet veren bir mekan olmadığını kaydeden Durmuş, “Yaz gelince esnaflar dükkanını açmak için hazırlıklara başlıyor, yoğun bir sezon geçiriyor fakat okullar açılınca kilit vurup gidiyorlar. Bu Cebeci için büyük bir kayıp. Biz bu kadar yatırımın 3 aya değil, 12 aya hitap etmesi için çalışıyoruz. Bu sorunun çözülmesi için zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İşletme sahiplerini de anlıyorum. Ticaret yapıyorlar haliyle cesaret edemiyorlar ama 2 kış dükkanlarını açsalar ve sabırla bekleseler 3’üncü sene bunun karşılığını alacaklar diye düşünüyorum” dedi.
OTEL EKSİĞİ “Cebeci’nin önemli bir diğer eksiği ise otel sorunu” diyen Durmuş, “Cebeci’de 10’a yakın pansiyon ve evini kiralayan yazlıkçıların dışında konaklama alanı yok. 4 veya 5 yıldızlı bir otelin ve lüks restoranların sahilimize kazandırılması lazım. Yazın büyük talep gören sahilimize yatırımcıların girişimde bulunmalarını istiyoruz” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑