Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Mavi bayrak sırası Kefken’de

Kandıra’nın en gelişmiş sahil bölgesi Kefken, Cebeci gibi mavi bayrak almaya aday. Arıtmanın Kefken limanından kaldırılması ve bu alana Kerpe’de ki gibi plaj yapılmasının ardından Kefken’in kaderi değişecek

4 Haziran 2014 Saat: 17:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.137 kez okunmuştur

Mavi bayrak sırası Kefken’de
Mavi bayrak sırası Kefken’de

Kandıra’nın en gelişmiş sahili olan Kefken’de kışın 2 bine yakın yazın ise 40 binin üzerinde yerli halk yaşıyor. Hafta sonları binlerce tatilciye ev sahipliği yapan Kefken sahilinde berber, alışveriş marketleri, otel, pansiyon, sağlık ocağı, postane, ATM, halk pazarı, nalbur, çay bahçeleri ve restoranlar gibi çok sayıda iş yeri bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı ve üst yapı çalışmalarının da tamamlanmasıyla Kefken artık yaz-kış yaşamak isteyenlerin tek adresi oluyor.
ARITMA TESİSİ TAMAMLANIYOR Kumcağız, Kovanağzı ve Kapri plajlarına sahip olan Kefken’in genel durumunu köy muhtarı Zeynel Abidin Ekrem gazetemize aktardı. Ekrem, Kefken’in çok fazla eksiği olmadığını, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden oldukça memnun olduklarını kaydetti. Yolların tamamlandığını belirten Ekrem, arıtma tesisinin de kaldırılacağını, artık denize kanalizasyon suyu dökülmediğini ve yakın zamanda atıkların döküldüğü alanın temizlenerek kum dökülüp, halkın hizmetine açılacağını söyledi. Ekrem, arıtma tesisinin kaldırılmasıyla mavi bayrak için çabalayacaklarını da sözlerine ekledi.
KENT MEYDANI Ayrıca köy muhtarlığı binasının yıkılacağını ve binanın olduğu mevkiinin meydan yapılacağını söyleyen Ekrem, “Yazın Kefken meydanında alışveriş yapmak isteyen tatilciler araç park edecek yer bulamıyorlardı. Köy muhtarlığı binasının yıkılmasıyla bu bölgeye kent meydanı ve geniş otopark yapılacak. Bu şekilde otopark sıkıntısı kalmayacağı gibi Kefken’e gelen misafirlerin oturup dinlenebileceği, siyasetçilerin miting yapabileceği bir alana sahip olacağız” diye konuştu.
KEFKEN-KUMCAĞIZ BİRLEŞİYOR Kumcağız ile Kefken arasında köprü yapılacağını söyleyen muhtar Ekrem; “Mithat Paşa Mahallesi’nde Kumcağız ile Kefken arasını bağlayan demirden bir köprümüz var. O köprünün beton köprü olması ve trafiğe açılması için yetkili birimlerle görüştük ve olumlu yanıt aldık. Yakın bir zamanda Kumcağız’a bağlanan bu köprü ile hem ulaşım kısalacak hem de esnaflarımıza bir nebze de olsa katkı sağlanacak” diye konuştu.
MAVİ BAYRAĞA ADAYIZ Ekrem, Kefken’e gereken tüm hizmetler için yetkililerle koordinatörlü bir şekilde çalıştığını belirterek, “Kefken’in güzel bir şekilde olması için mahalle ve merkezimizde Kandıra ve Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İleriki günlerde de balıkçılara yönelik çalışmaların gündeme alınması için Kocaeli Valiliği ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kefken’in doğal güzelliklerine birde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin eklenmesiyle mavi bayrak almak için önümüzdeki yıl aday olacağımızı düşünüyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑