Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Mavi Bayrak Kandıra Cebeci Halk plajında

İlimizde Karamürsel Altınkemer sahilinden sonra ikinci ‘Mavi Bayrak’ı Kandıra Cebeci Halk plajı aldı. İki Mavi bayrağın aynı gün ilimizde dalgalanması sevinçle karşılandı.

24 Haziran 2013 Saat: 22:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 16.033 kez okunmuştur

Mavi Bayrak Kandıra Cebeci Halk plajında
Mavi Bayrak Kandıra Cebeci Halk plajında

Geçtiğimiz yıl Mavi Bayrak alan Karamürsel Altınkemer sahilinden sonra ikinci Mavi Bayrak Kandıra Cebeci Halk plajına dalgalandı. Mavi Bayrak Törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılması beklenirken bakan Ergün törene katılmadı. Törene Vali Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Mehmet Ali Okur, Zeki Aygün, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Ertürk, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, büyükşehir daire başkanları, il ve ilçe müdürleri ve davetliler katıldı. Törene Kandıra halkının da ilgisi yüksekti.
HALK GÜNEŞTEN ŞAPKALARI İLE KORUNDU Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Büyükşehir Beleyesi Bando Ekibi’nin konseri ile devam etti. Koro’nun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılara engelli gençler ve Huriye Gülen adlı yaşlı bir kadında doyasıya eşlik etti. Ancak programda protokol kendilerine ayrılan gölgelik alanda programı izlerken Kandıra halkı güneşten şapkaları ile korunmak zorunda kaldı. MAVİ BAYRAK ÇOK ZOR ALINIYOR Türkiye genelindeki 383 plaj, 21 Marina ve 13 Yat’ın Kocaeli Cebeci’de temsili olarak düzenlenen törenle Mavi Bayraklarına kavuştuklarını hatırlatarak söz alan TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen “Aldığımız mavi bayraklarla şuanda dünyada üçüncüyüz. Mavi Bayrak çok zor alınan bir ödül. 32 şartı yerine getirdiğimiz de alabiliyoruz. Mavi Bayrak alındıktan sonrada sürekli denetimler devam ediyor. Kocaeli’nde yapılan güzel çalışmalar neticesinde Kocaeli 2.’inci mavi bayrağını da kazandı. Mavi Bayrak bir nevi eğitim programıdır çünkü Mavi Bayrak alan plajlar çevre bilincini genç nesillere aşılama noktasında bir örnek oluyor” dedi.
BU SEVİNCİ BİRLİKTE HAK ETTİK Bu sevincin hep birlikte hak edildiğinin vurgusunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Önemli bir anın gururunu yaşıyoruz. Bu sevinci hep birlikte hak ettik. Bu gurur Kocaeli halkının gururu ve eseridir. Bulunduğumuz makamların hizmet makamı olduğunun fakrındayız. Göreve geldiğimiz günden beri bunu hiçbir zaman unutmadık Büyük bir aşkla ve inançla yola koyulduk” dedi. BİZİM YARİMİZ KOCAELİ Yari güzel olan gecesinin de uykusuz geçer sözünü hatırlatan başkan Karosmanoğlu, “Bizim yarimiz Kocaeli bu nedenle çok uykusuz geceler geçiriyoruz. Çok çalışmamız lazım ve bizlerde çok çalışıyoruz. 8 sene öncesini hep birlikte hatırlayalım. Fabrika dumanları kentimizin üzerine çöküyor, nefes almak zorlaşıyordu. Doğamızın yeşili maalesef kaybolmuştu. Kocaeli suyunun ve doğasının kiriyle anılır olmuştu. Biz bunu değiştireceğiz dedik ve halkımıza söz verdik. Kocaeli’nin kaybolan renklerini geri getirdik. Halkımız kazanıyor. 9 yıldır el ele Ferhat gibiyiz. Çocuklarımız daha güzel kentlerde geleceğe umutla akarak yaşasın istiyoruz ve çocuklara daha güzel bir gelecek sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Denize girilirken muhakkak son derece dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Her şey çok güzel ama bu güzelliği denizdeki acı haberlerle bozmayalım. Yüzme bilmeyenler denize girmesin. Denize girilirken gerekli kurallara uyalım, acı yaşamak istemiyoruz. Güvenliğini sağladığımız yerlerde denize girin. Karadeniz’i çok iyi bilmeyenler lütfen görevlilerin uyarılarını ciddiye alsın. Yüzme bilmeyenler ise bizim yaz okullarımıza gelsinler ve yüzmeyi çok iyi öğrensin. Bizim imkanlarımız sizler için var.” diyerek Mavi Bayrak konusunda desteği geçen herkese tek tek teşekkür etti. DEVLETİN MALINA ZARAR VERMEYİZ Siyasette hizmet yarışı için var olduklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Hizmette, sevgi ve dostlukta diğer siyasilerle yarışacağız. Kavgaya ve kargaşaya yer vermeyeceğiz. Devletin malına zarar verilmesine izin vermeyeceğiz. Böyle bir şey asla kitaplarımızda olmaz” diyerek sözlerini noktaladı.
İLİMİZ TURİZM KENTİ Başkan Karaosmanoğlu’nun çevre konusunda son derece duyarlı olduğunu kaydedenKocaeli Milletvekili Fikri Işık ise, 2004 yılında İzmit belediyesinin yerine Kocaeli büyükşehir belediyesi alınca kentin bilinçsizce sanayileşmesinin önüne geçildiğini belirterek. Arıtma tesisleriyle körfezin temizlendiğini ifade eden Işık, Karadeniz ve Marmara sahillerine komşu olan Kocaeli’nin önemli bir turizm kenti olduğunun altını çizdi. ÇEVRE KONUSUNDA HASSASIZ Mavi bayrak alınmasının zorluğu kadar mavi bayrağı dalgalandırmanın da önemli olduğunu belirten Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Kocaeli sanayi kenti. Geçmişte çevre konusunda çok büyük acılar yaşandı. Ama artık havamızın, toprağımızın ve denizimizin kirletilmesine izin vermiyoruz. Kocaeli’nin yaşanabilir bir yer olması adın tüm önlemleri alıyoruz. Bu konuda hassasiyet gösterdiğimizde aldığımız bu mavi bayrak gösteriyor” dedi.
ÇEVRECİLER PLAKETLERİNİ ALDI Kerpe, Kefken gibi Karadeniz’in incisi iki tatil beldesine komşu, Pembe Kayalıklar gibi doğal güzelliklere sahip Kandıra’da gerçekleşe törende konuşmaların bitiminde, Tiyatro sanatçıları çevre bilincine dikkat çekmek için çevreci modacıların atıklardan tasarladığı kostümleri özel koreografiler eşliğinde “Temiz Çevre, Mavi Deniz” gösterisini gerçekleştirildi. En iyi çevre eğitim etkinliği yapan plaj ve marina yetkililerine plaketlerini Epikmen verdi. Plaket alan ilk isim Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Epikmen, Bodrum Gümüşler Belediye Başkanı Mehmet Tire’ye Rixsos Otel Genel Müdürü Cüneyt Koru’ya ve Fethiye Ece Marina Müdürü Burak Ardahan’a plaketlerini verdi. MAVİ BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ Plaket sunumunun ardından Paramotor uçuşuyla paraşütçüler, heyecanla izlenen gösterilerini sunarak, Mavi Bayrağı da gökyüzünden alana indirdiler. Bu sırada Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile canlı yayın ile bağlantı sağlanarak ilk Karamürsel’deki Mavi bayrak sevinci gösterildi. Alana indirilen Mavi Bayrak aslen Kandıralı olan Dünya Engelliler Halter Şampiyonası’nda Dünya Üçüncüsü Özlem Becerikli ve protokol tarafından göndere çekildi. Törenin sonunda paraşütçüler katılımcılara gökyüzünden hediyeler dağıttı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑