Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kutlu Doğum’da İl Müftüsü Kan’ı Öve Öve Bitiremedi

Kandıra İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kandıra Şubesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında konuşma yapan İl Müftüs

21 Nisan 2012 Saat: 15:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.374 kez okunmuştur

Kutlu Doğum’da İl Müftüsü Kan’ı Öve Öve Bitiremedi
Kutlu Doğum’da İl Müftüsü Kan’ı Öve Öve Bitiremedi
Kutlu Doğum Haftası kapsamında Kandıra İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kandıra Şubesi tarafından bir program düzenlendi. Kandıra Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve ev sahipliğini İlçe Müftüsü Burhan Bilgin yaptığı programa Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turhan Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Siyasi parti İlçe Başkanları, din görevlileri çok sayıda vatandaş katıldı.
BİRBİRİNDEN GÜZEL İLAHİLER OKUDU Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Akçakoca Camii Müezzini Turan Kaptan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Burhan Bilgin açılış konuşması yaptı. Ardından merkez din görevlilerinden oluşan ilahi korosu birbirinden güzel ilahiler okudu. Ardından gösterilen sine vizyondan duygulu bakışlarla izlendi. Kandıra İlçe Müftüsü Bilgin, “Bu akşam Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kuran-ı Kerim’i ve Hz. Peygamberimizin özellikleri anlatılacak. Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu bu gecenin önem ve kıymetini sunacak. Bu salonu coşkuyla dolduran siz değerli Kandıra halkımıza ilginizden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
İL MÜFTÜSÜ MÜFTÜ BAŞKANI ÖVDÜ Konuşmacı olarak katılan Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu kürsüye çıkar çıkmaz tüm katılımcıları şaşırttı. Sönmezoğlu, yazmış olduğu kitabın sponsorluğunu üstlenen Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ı öve öve bitiremedi. Böyle bir gecede İl Müftüsü Kandıra Belediye Başkanını bu kadar övmesinin nedeni salon çıkışında halkın eline tutuşturulan İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun yazmış olduğu “Nefsimize ve Neslimize öğütler” adlı kitabın meğer sponsonrluğunu övgülerle anlattığı Kandıra Belediye Başkanı yapmış. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu Başkan Kan’ı övmesi bittikten sonra Hz. Peygamber Efendimizin hayatı ve kardeşlik ahlakı ve hukuku ile ilgili tüm katılımcılara konferans verdi.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE PLAKET Programın sonunda hadis yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kandıra İlçe Müftülüğünün Merkez ve köylerinde ki 23 Kur-an kursunun katılımıyla 40 hadis ezber ve Hz. Paygamber efendimize mektup yarışması önceki hafta yapılmıştı. Dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeler takdim edildi.
40 hadis ezberleme yarışmasında; Faslı Gül Kız Kur-an Kursu öğrencisi Merve Erarslan birinci oldu. Sinanlı Bilallı Kur-an Kursu öğrencisi Gülhan Dönmez ikinci, Safalı Kur-an Kursu öğrencisi Gülcan Balaban üçüncü oldu. Hz. Peygamber efendimize mektup yazma yarışında; Kerfen Kur-an Kursu öğrencisi Nursen Okan birinci , Araman Kur-an Kursu öğrencisi Seher Şenol ikinci, Merkez Kur-an Kursu öğrencisi Lütfiye Bayrak üçüncü oldu. Solan çıkışı katılımcılara iyi Müslüman Hz Peygamberin hayatı, bir de İl Müftüsü Mehmet Sömezoğlu’nun yazmış olduğu “Nefsimize ve Neslimize öğütler” adlı 650 kitap Kandıra İlçe Müftülüğü personeli tarafından dağıtıldı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑