Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Köylerde İsmail Sarıca coşkusu

Seçim çalışmaları kapsamında yürüttüğü ziyaretlerde hiçbir köyü ihmal etmeyen CHP Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca’nın son durağı Bağırganlı, Pınarlı ve Azaklı Köyü oldu.

24 Mart 2014 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.266 kez okunmuştur

Köylerde İsmail Sarıca coşkusu
Köylerde İsmail Sarıca coşkusu

Yerel seçimlere sayılı günler kala köy ziyaretlerine ara vermeden devam eden CHP Kandıra Belediye Başkan Adayı İsmail Sarıca, önceki akşam Pınarlı Köyü halkıyla bir araya geldi. Köy muhtarı Hüseyin Gün’ün ev sahipliğinde köy kahvesinde gerçekleşen buluşmada halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Sarıca, halkla samimi sohbetler gerçekleştirdi. Burada Çerçili Köyü'nden okul arkadaşı Hasan Özdemir ile karşılaşan Sarıca, okul hatıralarını anlatarak geçmiş günlerini yâd etti. İsmail Sarıca ile birkaç anısını anlatan Özdemir ise, arkadaşı için köy halkından destek beklediğini dile getirdi.
PINARLI ÖRNEK KÖY OLACAK İsmail Sarıca Pınarlı köy halkına hitap ettiği konuşmasında gençlerin işsizlik sorununa değindi. Sarıca, "Bizim yöremizde mutlaka sanayi alanlarını genişletecek politikalar üretmemiz lazım. Yatırımın gelmesi için önlemlerimizi alıyoruz ve CHP olarak mücadele edeceğiz. İlçemize su ürünleri sosyal bilimleri gibi fakülte dallarını getireceğiz. Kandıra havası bakımından çok temiz bir ilçe. Kocaeli'nde yapılması planlanan onkoloji hastanesinin sağlıklı bir ortam olan Kandıra'da kurulmasını sağlayacağız. Başkan olursam ekibimle birlikte Pınarlı Köyü'nü örnek köy yapacağız” diye konuştu.
2B ÇÖZÜMÜ BİZDE CHP'nin 2B konusundaki kararlarını açıklayan Sarıca, “CHP 2B konusunda köylüyü rahata kavuşturacak kararlarını belirlemiştir. İktidara geldiğimizde orman vasfını kaybetmiş fakat burada bağ bahçe olarak kullanılan araziler orman köylülerine karşılıksız olarak verilecek. Hazine arazisi işgal edilmiş ve tarımda kullanılıyor ise 2012 yılının vergi ücreti ile ücretlendirilecek. Eğer site, toplu konut veya rant için işgal edilmişse değeri biçilerek satışa sunulacak” ifadelerini kullandı.
BİZE YETKİ VERİN Buradan Bağırganlı Köyü’ne geçen Sarıca ve beraberindekiler, köy muhtarı İsmail Akbaş tarafından karşılandı. Köy kahvesinde yoğun bir kalabalıkla karşılanan Sarıca, kendisini tanıtarak projelerini anlattı. Burada yaptığı konuşmasında Büyükşehir yasasıyla köylünün mağdur edildiğini ifade eden Sarıca, "Bu yasayı anlamak mümkün değil. Kandıra'nın kalkınma sorunları, köylünün sıkıntıları her geçen gün artarak devam ediyor. Yeni yasa düzenlemesi ile bu soruna çözüm üreteceğiz. Biz bu sıkıntıları çözmek için aday olduk. Bize yetki verin bizde size hizmet edelim" dedi.
KINA GECESİNE KATILDI Bağırganlı Köyü halkından da tam destek alan Sarıca, buradan memnun ayrılarak Azaklı Köyü’ne geçti. Burada Selami Aydemir’in kızının kına gecesine katılan Sarıca, genç çifti tebrik ederek hediyesini verdi. Törende kısa bir konuşma yapan Sarıca, köy halkından destek istedi. Davetlilerden büyük alkış alan Sarıca, halkla tek tek selamlaşarak köyden ayrıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑