Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Köy muhtarlarının elinde sadece mühürleri kaldı

Yeni yasa ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kapsamında bulunan tüm köyler mahalle oldu. Bu şekilde köy tüzel kişilikleri sona erdi

22 Ocak 2013 Saat: 19:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.389 kez okunmuştur

Köy muhtarlarının elinde sadece mühürleri kaldı
Köy muhtarlarının elinde sadece mühürleri kaldı
Kandıra’da 91 köy muhtarı görev yapıyordu. Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte tüm köylerin mahalleye dönüştürüldü ve tüzel kişilikleri sona erdirildi. Kandıra’nın tüm köy muhtarlıklarına ait taşınır ve taşınmaz mallar, Kandıra Belediyesi’ne teslim edildi. Bu şekilde muhtarların elinde sadece mühürleri kaldı. MÜHÜR ELDE KALDI Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Horoz, bu konuyla ilgili şu sözlere yer verdi; “Hükümetin çıkartmış olduğu ‘Büyükşehir Yasası’ çerçevesinde tüm köy muhtarlarının elinde sadece mühürleri kaldı. Köy muhtarlığının tüm taşınır ve taşınmaz malları 04.01.2013 tarihinden itibaren Kandıra Belediyesi’ne teslim edildi. BELEDİYE ÖDEYECEK Mİ? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin köylerimize yaptığı büyük yardımlar karşılığında köy halkının emekleri ve bağışlarıyla yapılan hizmet binaları Kandıra Belediyesi’ne teslim edilirken, bu hizmetlerin yapımında oluşan borçların da Kandıra Belediyesi tarafından ödenip ödenmeyeceğinin cevabını doğrusu merak ediyoruz.
YETKİLİLERE SESLENDİ Kandıra’nın hemen hemen tüm köyüne son yıllarda ciddi hizmetler yapıldı. Büyükşehir malzeme desteği sağlarken köy muhtarları ve halk da imece usulü bu hizmetlerin yapılmasına büyük destek sağladı. Borçlar muhtarlara kaldı, tapular Kandıra Belediyesi’ne teslim edildi. MUHTARLIĞA ÖDENSİN Bütçesi olmayan muhtarların kalan borçları ödeme şanslarının hiç olmadığını bu borçların fatura karşılığında Büyükşehir veya Kandıra Belediyesi tarafından muhtarlıklara ödenmesini rica ve arz ederim. Ayrıca köylerimize yaptığı ciddi hizmetlerinden ötürü başta İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑