Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Köy halkı ilk kez Kandıra Belediye Başkanı’nı seçti

1868 yılından beri hizmet veren Kandıra Belediyesi’ne ilk kez oy verecek olan köy halkı, Kandıra belediye başkanını seçmek için sandık başına gitti.

1 Nisan 2014 Saat: 15:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.204 kez okunmuştur

Köy halkı ilk kez Kandıra Belediye Başkanı’nı seçti
Köy halkı ilk kez Kandıra Belediye Başkanı’nı seçti

Büyükşehir yasasından önce Kandıra’da 9 bini aşkın seçmen Kandıra belediye başkanını belirliyordu. Yeni yasayla birlikte köylerde belediye başkanını seçmek için 35 bin 455 seçmen sandık başına gitti ve 177 sandıkta oy kullanıldı. Bunların içinde 459 mahkûm da oyunu kullandı.
İLK KEZ OY KULLANACAKLAR Kandıra’nın köyleri 2009 yerel seçimlerinde ilk kez Büyükşehir belediye başkanı seçimlerinde oy kullanmıştı. 5 yıl aradan sonra bir ilke daha imza atarak Kandıra belediye başkan adayını seçme hakkına sahip oldu. Bunun yanı sıra yeni yasa ile birlikte bütün köyler mahalle olurken, Kandıra merkezle birlikte 96 mahalle de muhtarını seçmek için sandık başına gitti.
DAHA ÇOK İLGİ GÖRECEĞİZ Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen köy halkı, Kandıra Belediyesi’ne ilk kez oy kullanmanın sevincini yaşadı. Büyükşehir Belediyesi’nden görmüş oldukları hizmetin Kandıra Belediyesi ile daha hızlı bir şekilde yapılacağını söyleyen 81 yaşındaki Asiye Can, “Büyükşehir belediyesi köylerle alakadar olsa da tüm köylere ve mahallelere yetişmek mümkün olmayabilir. Bu yasayla birlikte Kandıra Belediyesi’nin köylerimize daha fazla ilgi göstereceğini ve ihtiyaçlarımızın daha hızlı karşılanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
YENİ YASADAN MEMNUNUZ İlk kez Kandıra belediye başkanını seçmek için oy kullanacaklarını söyleyen 82 yaşındaki Saffet Gürkan ise, “Bu güne kadar istek ve taleplerimizi Büyükşehir Belediyesi karşılıyordu. Köylerimizin sıkıntılarını ve sorunlarını Büyükşehir Belediyesi’ne bildiriyor ve yardım bekliyorduk. Kandıra Belediyesi’ne bağlanmaktan oldukça memnunuz. Köy halkı olarak Kandıra belediye başkanını seçmenin onurunu ve gururunu duyarken, seçimlerin ülkemiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını dileriz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑