Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Köken: Sahillerimizi Kandıralı yatırımcılar değerlendirmeli

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Turizm Master Planı’nın tanıtıldığı programda “Sahillerimizi dışarıdan gelen yatırımcılardan çok kendi bölgemizin yatırımcıları değerlendirmeli” dedi

1 Kasım 2014 Saat: 09:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.597 kez okunmuştur

Köken: Sahillerimizi Kandıralı yatırımcılar değerlendirmeli
Köken: Sahillerimizi Kandıralı yatırımcılar değerlendirmeli
Kocaeli Kandıra Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Birliği Başkanlığı’nca hazırlanan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kandıra Turizm Master Planı, Kerpe Nar Eğitim ve Organik Tarım Çiftliği’nde tanıtıldı. Programa Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Doç. Dr. Mehmet Kaşlı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şahan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Koordinatörü Numan Balaban, Kandıra Belediyesi İmar ve Şehircilik Hizmetleri Müdürü Gönül Alkan, İSU Kandıra Şube Müdürü Medine Cici, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Asım Akaya, Özel Kalem Müdürü Yakup Kocabıyık, MARKA temsilcileri, Büyükşehir ve Kandıra belediyesi meclis üyeleri ve iş adamları katılım sağladı.
TURİZM ÖN PLANDA Toplantının açılış konuşmasını yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra’nın turizm, tarım ve hayvancılıkla ön plana çıkmış bir ilçe olduğunu fakat turizmin daha fazla ön planda olmasına rağmen bazı eksikliklerden dolayı geliştirilemediğini kaydetti. Bu nedenle Kandıra’nın kalkınması için gerekli olan plan ve projeleri hızlı ve doğru bir şekilde yürütmek için MARKA ile anlaştıklarını ve danışman firmanın Kandıra’nın kanaat önderleri ve iş adamları ile görüşerek Kandıra’nın Master Planını hazırladığını belirtti. KANDIRALI YATIRIMCILAR DEĞERLENDİRMELİ Köken, “Planlı, programlı ve geleceğe yön veren çalışmalarla turizm alanında yükselerek Kandıra’mızı ülkemizin gelişmiş turizm ilçelerinden biri yapmak istiyoruz. İnşallah iş birliğiyle kıyı bandımızı geliştireceğiz. Benim istediğim sahillerimizi dışarıdan gelen yatırımcılardan çok kendi bölgemizin yatırımcılarının değerlendirmesi. İlçemizin önde gelen iş adamlarının kıyı bandımızda çok değerli ve geniş yerleri var. O bölgelere gerekli yatırımları yaparak sahillerimizin ve Kandıra’mızın gelişmesine katkı sunmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.
DOĞAL ÇEKİCİLİKLER ÖN PLANDA Kandıra Turizm Master Planını hazırlayan araştırma ekiplerinden Doç. Dr. Mehmet Kaşlı, 2015-2023 master planı ile ilgili sunum yaparak ilçe idarecilerine detaylı bilgi verdi. Turizm Master Planını Kandıra’da turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesini sağlamak, turizm gelirlerinin artmasına katkı sağlamak, turizm faaliyetlerinin tüm yıla ve ilçe geneline yayılmasını sağlamak ve doğal kaynakları riske atmadan, temiz yaşam alanlarını tahrip etmeden, zengin kültürel mirasını ve insani değerlerini geleceğe taşıyarak turizm gelişimini sağlamak amacıyla hazırladıklarını ifade eden Kaşlı, Kandıra’nın doğal, kültürel, sanatsal, sportif ve gastronomik çekiciliklerini ön plana çıkaracaklarını kaydetti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑