Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Köken: Sadece hizmet için geldim

Kandıra Beled

9 Nisan 2014 Saat: 00:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.868 kez okunmuştur

Köken: Sadece hizmet için geldim
Köken: Sadece hizmet için geldim

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, yeni meclis üyeleriyle birlikte ilk meclis toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya, belediye meclis üyeleri tam kadro katılım sağlarken Ak Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, MHP İlçe Başkanı Türkan Özcan ve MHP Kandıra eski belediye başkan adayı Ahmet Şakacı da izleyiciler arasındaydı.
KENT MEYDANINDA TEDAVİ YAPACAĞIZ 10 gündem maddesinin bulunduğu Nisan ayı oturumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından denetim komisyonunun 2013 yılı denetim raporunun okunması ile başladı. Ardından söz alan MHP belediye meclis üyesi Ali Ahmet Güneş, kent meydanı projesinin düzeltilmesini ve eski belediye başkanı döneminde park bahçe işlerinde görevlendirilen zabıta ekiplerinin görevlerine geri dönmeleri gerektiğini ifade etti. Köken ise bu talepleri değerlendireceğini ve kent meydanı projesini de istişare yaparak gerekli tedavileri yapacaklarını kaydetti. Köken, Kandıra’ya sadece hizmet etmek için ve gelişmesine katkı sağlamak için geldiğini belirterek “Aksini düşünenler yanıldıklarını zaman içerisinde anlayacaklar” dedi.
MECLİS BAŞKANVEKİLİ KURT VE ÇOBANOĞLU Birinci gündem maddesi olan başkanvekili seçimi için Ak Parti birinci meclis başkanvekilliğine İrfan Kurt, ikinci meclis başkanvekilliğine ise Gökalp Çobanoğlu’nu önerdi. Gizli oylama ile yapılan seçimde 5 oy boş çıktı ve oy çokluğuyla birinci meclis başkanvekilliğine İrfan Kurt, ikinci meclis başkanvekilliğine ise Gökalp Çobanoğlu seçildi. İkinci gündem maddesi olan katip üyelikleri seçiminde ise Ak Parti tarafından önerilen asil üye Hamza Biçer ve Şennur Kılıçarslan, yedek üye ise Murat Ölmez ve Kadriye İnci seçildi.
BATMAZ VE ATEŞ ENCÜMEN Üçüncü gündem maddesi olan encümen seçiminde yine Ak Parti’nin önergesiyle Murat Batmaz ve Sadi Ateş seçildi. Dördüncü gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu seçimlerinde AK parti’nin önerdiği İsmail Aysu, Orhan Can, Vedat Yiğitoğlu ve Selahattin Okan’ın dışında MHP Zekeriya Bayraktar, CHP ise Muzaffer Yağız’ı önerdi. Yapılan oylamada Aysu, Can, Yiğitoğlu, Okan 26 oy alırken Bayraktar 23, Yağız ise 17 oy alarak bütçe komisyonu ilk 5 isimden seçildi.
BİRLİK ÜYESİ BELİRLENDİ Beşinci gündem maddesinde imar komisyonu seçimi yapıldı. Ak Parti’nin önerdiği Raif Yıldız, İrfan Kurt ve Nihat okumuş oy çokluğuyla imar komisyonu üyesi seçildi. Altıncı gündem maddesinde ise Marmara Belediyeler Birliği’ne üye seçimi yapıldı ve oy çokluğuyla Nihat Okumuş asil Kadriye İnci ise yedek üye olarak seçildi.
OSB İÇİN İZİN VERMEYEN 4 AİLE İLE GÖRÜŞECEK Yedinci gündem maddesi olan 2013 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edilirken sekizinci gündem maddesi olan imar ve şehircilik müdürlüğünün Rüzgar Enerji Santrali Projesi oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Bu madde ile ilgili konuşma yapan Başkan Köken, Kandıra Gıda OSB’nin yerinde kalan 4 aile ile ilgili OSB yönetiminin tahliye davası açtığını ifade etti. Bu aileler ile bizzat kendisinin görüşeceğini ve ikna etmeyi başaracağını ifade eden Köken, çalışmaların hızlanması için çaba harcayacağını kaydetti.
ÜNİVERSİTE İÇİN YENİ BİNA Ayrıca projeleri içerisinde yer alan üniversite ile ilgili de açıklama yapan Başkan Köken, “Rektör bizden üniversite için bina göstermemizi bekliyor. Eski yüksekokulun olduğu bölgenin üniversite için uygun olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir alana Kandıramıza yakışır bir bina yaparak çalışmalarımızı başlatacağız” açıklamalarında bulundu. Dokuzuncu gündem maddesi olan mali hizmetler müdürlüğünün gelir tarifesi incelenmek üzere bütçe komisyonuna havale edildi. Son gündem maddesi ise meclis başkanı ve üyelerinin huzur hakları oy çokluğuyla kabul edildi.
4 YENİ KOMİSYON Ak Parti grubundan Gökalp Çobanoğlu, meclise türlü işler komisyonu, sosyal hizmetler komisyonu eğitim ve gençlik komisyonu ve kültür, sanat ve turizm komisyonu olmak üzere 4 yeni komisyon oluşturulmasını önerdi. Önerge oy çokluğu ile kabul edilirken liste ise şu isimlerden oluştu; Türlü İşler Komisyonu; Gökalp Çobanoğlu, Şennur Kılıçarslan, Erdal Çetin. Sosyal Hizmetler Komisyonu; Orhan Can, Vedat Burhan, Selahattin Okan, Kadriye İnci, Orhan Ünsal. Eğitim ve Gençlik Komisyonu; Hamza Biçer, Murat Ölmez, Şennnur Kılıçarslan, Kadriye İnci, Taner Ünsal. Kültür Sanat ve Turizm komisyonu; Kadriye İnci, Vedat Yiğitoğlu, Erdal Çetin, Vedat Burhan, Orhan Ünsal.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑