Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Köken: Mevzuatları uygulamayı seven bir kurumuz

Kandıra Belediye Meclisi’nde sahi

2 Eylül 2014 Saat: 14:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.630 kez okunmuştur

Köken: Mevzuatları uygulamayı seven bir kurumuz
Köken: Mevzuatları uygulamayı seven bir kurumuz
Kandıra Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumu iki gündem maddesiyle açıldı. Birinci gündem maddesinde Karaağaç bölgesine yapılması planlanan “Kocaeli Gökdağ Rüzgar Enerjisi Projesi” kapsamında imar müdürlüğünün hazırladığı 1/1000 uygulama imar planı teklifi okundu. Karaağaç ve Akçabeyli mahallelerinin kesiştiği bir noktada Gökdağ Tepesi’nde yapılması planlanan rüzgâr enerjisi projesi, imar müdürlüğünün hazırladığı rapor doğrultusunda oy bir birliğiyle onaylandı.
BAŞARAMAZSAK HESAP SORUN İkinci gündem maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2015-2019 yılları arasındaki stratejik planı ile ilgili yazısı görüşüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Köken, “Stratejik plan çerçevesinde belediyemizin ekonomik durumu ile bölgenin potansiyeli karşılaştırılarak, 5 yıllık süre içerisinde neler yapabiliriz, onları belirleyeceğiz ve programımıza alacağız. Planlarımızı ortaya çıkardıktan sonra hedefimize ulaşabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Eğer başaramazsak sizin de bize hesap sorma hakkınız doğacak” diye konuştu. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi. PERSONEL İLGİSİZ İDDİASI Dilek ve temenniler kısmında söz alan MHP’li belediye meclis üyesi Zekeriya Bayrakdar, imar müdürlüğünde görev yapan personelin vatandaşla ilgilenmediğini ve güler yüzlü davranmadığını iddia etti. Başkan Köken, Bayrakdar’ın iddialarına net bir yanıt vererek “Belediyecilikte en önem verdiğim konu müşteri hizmetleri. Vatandaşımız her zaman haklıdır ve hiçbir personel halkıma ilgisiz davranamaz, hor göremez. Bir hata ve kusur işleyen personelde yerinde kalamayacağını iyi bilir. Bazı eksikliklerimiz olabilir, ilerleyen günlerde hepsi halledilir. Ama ben göreve getirdiğim her personelin işini layıkıyla yaptığına eminim ve kefilim” diye konuştu.
RUHSAT VERİLMİYOR MHP’li Bayrakdar, sahillerde uygulanan imar planlarıyla da ilgili eleştiri yaptı. Sahillerde yapılan evlerin çatı katlarına verilen imarın %10’a düşürülmesini eleştiren Bayrakdar, “Sahillerde 60 metrekarelik bir ev yaptığında çatı katına %6 imar veriliyor. Vatandaş bu kısmı kullansa ne olur kullanmasa ne olur. Çoğu bölgede ise ruhsat verilmiyor. Satıcı ve alıcı arasında sorun yaşanıyor. Bir yıldır uygulanan bu yönetmeliğin taraflı uygulandığını duyuyoruz. Bazı sahillerimizde böyle bir uygulama yok” açıklamalarında bulundu. TURİZM PLANINI BEKLİYORUZ Konuyla ilgili açıklama yapan Kandıra Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Gönül Alkan, “Biz bakanlığın onaylaması gereken turizm planını bekliyoruz. Bu yüzden planı olmayan yerlere hiçbir zaman ruhsat vermiyoruz. Sistem geçmişte nasılsa şimdi de aynı yürüyor. Ayrıca bugüne kadar çatı katları için belirlenen alan Büyükşehir Belediyesi’nin yönetmeliğine göre uygulanıyordu. Bundan sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliği uygulanıyor. Yani bizim bir yönetmeliğimiz yok” ifadelerini kullandı. MEVZUATLARI UYGULUYORUZ Konuya müdahil olan Başkan Köken ise, “Mevzuatları uygulamayı seven bir kurumuz. O yüzden yönetmelik neyi gerektiriyorsa imar müdürlüğümüz onu uyguluyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eksiklikler ve bazı aksamalar zamanla çözülür. Eğer usulsüz bir durum varsa kanıtlayın, bir de biz görelim” diye konuştu. Bayrakdar ise amacının siyaset yapmak olmadığını, sadece işlerin biraz daha seri ilerlemesi gerektiğini ve kimsenin mağdur olmasını istemediği için konuyu araştırdığını ifade etti. Gündem, meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmasının oylanmasının ardından kapatıldı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑