Kandıra Belediye Meclisinin haziran ayı oturumunda mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların satılmasına yönelik açıklama yapan Başkan Köken, kimsenin mağdur olmayacağını söyledi

Kandıra Belediye Meclisinin haziran ayı oturumu belediye meclis salonunda gerçekleşti. Meclis başkanlığını Kandıra Belediye Başkanı Ünal Kökenin yürüttüğü oturumda iki gündem maddesi yer aldı. Birinci gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün mülkiyeti belediyeye ait Yağcılar Mahallesi 193 ada 1 parsel, Kurtyeri Mahallesi 276 ada 8 ve 9 numaralı parseller, Gebeşler Mahallesi 106 ada 207 parsel sayılı taşınmazların satışı görüşüldü.

MUHALEFET RET ETTİ AK Parti grubu adına söz alan Gökalp Çobanoğlu, konunun plan ve bütçe komisyonu tarafından incelenmesi gerektiğini söylerken MHPli Ahmet Güneş, Milliyetçi Hareket Partisi olarak en başından beri köy tüzel kişiliklerine ait olan yerlerin satışına karşı olduğumuzdan komisyona dahi sevk edilmeden burada reddedilmesini teklif ediyoruz. Özellikle Yağcılar Mahallesinde köy meydanında bulunan köylünün kullandığı yerleri şâhısa satmanın sakıncası olacaktır. İleride başımız daha fazla ağrıyacak. Bunlara dikkat edelim dedi. CHP grubu adına konuşan Muzaffer Yağız ise, Bizde Büyükşehir Yasası ile birlikte belediyeye geçen köy tüzel kişiliklerin satışa çıkarılmasından endişeliydik ve bugüne kadar tepkimizi net bir şekilde ifade ettik. Biz yer satmak değil almaktan yanayız. İlgili maddenin komisyona gitmeden reddedilmesini talep ediyoruz diye konuştu.

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEM Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Köken, Yağcılar Mahallesindeki yer konusunda haklısınız. Köy meydanı olduğu için orayı değişik projelerle değerlendirebiliriz. Ama belediyenin hiçbir şey yapma şansı olmadığı küçük parselleri vatandaş anlaşma yoluyla satın almak isterse bunu değerlendiririz. Kimseyi mağdur etmek istemiyorum. Bunu göreve geldiğimden bu yana belirtiyorum. Komisyonumuz bu konuyu çalışsın, öyle değerlendirelim diye konuştu. İlgili maddeye MHP ve CHP grubu ret oyu kullanırken, oy çokluğuyla plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA İkinci gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün mülkiyeti belediyeye ait Orhan Mahallesi 220 ada 54 parselin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından satışının talep edilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Köken, Söz konusu bölge daha önce İSU Genel Müdürlüğümüzün kullanmasına onay verdiğimiz bir yerdir. Bildiğiniz gibi İSU Genel Müdürlüğümüz tüm ilçelerde artık kendine yer açmıştır. Hem şantiye binaları hem hizmet alanları faaliyete geçirmiştir. Bu anlamda hem belediyemizin gelir getirmesi amacıyla hem de kendi kamu kuruluşumuz olan İSU Genel Müdürlüğüne iyi bir yer kazandırmamız meclisimize fayda sağlayacaktır. Bunu farklı algılamanızı istemiyorum. Kandıramıza faydalı bir iştir ve bu nedenle desteklerinizi bekliyorum dedi. İlgili madde oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

MUHTARLAR HABERSİZ Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP grubundan Recep Şenol, köylerdeki yer satışlarından muhtarların haberdar olmadığını öne sürerek, Plan ve bütçe komisyonu satışa çıkarılan taşınmazları incelemeye gittiğinde o köyün muhtarıyla, ihtiyar heyetiyle ve o bölgenin insanının görüşünü alırsa çok iyi olur. Bizde ona göre bir karar verelim. Çünkü satışı yapılacak yerlerin muhtarları satıştan habersiz olduklarını söylediler. Ve bugüne kadar köy tüzel kişiliklerine ait yerlerin sadece köylü yararına olursa satışına izin vereceğimizi aksi takdirde satmayacağımıza dair verdiğimiz sözleri hatırlattılar. Bu konuda lütfen hassas olalım ifadelerini kullandı.

TEPKİ GÖSTERDİ Bunun üzerine söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Gökalp Çobanoğlu, detaylı bir araştırma yapıp meclise sunacağını ifade etti. Ayrıca belediye meclisinin gündem maddelerinin meclise gelmeden önce medyada yer almasına tepki gösteren Çobanoğlu, gündem maddelerinin yer aldığı kâğıtların 3ncü şahıslara verilmemesi konusunda da uyarı da bulundu. Taşınmazların satışlarıyla ilgili yerel gazetelerde çıkan haberlere karşılık açıklama yapan Başkan Köken ise Birbirimizi yaralamaya gerek yok. Bu davranışlar bizi bir araya getirmez, uzaklaştırır. Kandıramıza iş yapalım, mücadele verelim. Hepimiz birbirimize lazımız şeklinde konuştu.