Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Köken: Geçmişteki hataları düzelttik

MHP Kandıra belediye meclis üyesi Zekeriya Bayrakdar, belediyenin 3 aylık süre içerisinde hiçbir icraat yapmadığını savundu, Başkan Köken ise “Bugüne kadar geçmişte yapılan hataları düzeltmeye çalıştık” yanıtını verdi.

8 Temmuz 2014 Saat: 15:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.912 kez okunmuştur

Köken: Geçmişteki hataları düzelttik
Köken: Geçmişteki hataları düzelttik
Kandıra Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda geçtiğimiz ay meclise sunulan ve plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Kandıra Belediyesi’ne ait mülkiyetlerin takası ve satışını içeren 6 gündem maddesi görüşüldü. Birinci gündem maddesinde Kocakaymaz Mahallesi’nde GİOSB alanında kalan 1515 parsel sayılı taşınmazın satışı, ikinci gündem maddesinde ise Çarşı ve Akdurak Mahalleleri’nde bulunan taşınmazların satışı görüşüldü. Üçüncü gündem maddesinde ise Aydınlık Mahallesi 38 ada, 24 parselin, 38 ada 9 parsel ile takası görüşüldü ve ilgili 3 madde plan ve bütçe komisyonundan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi.
BÜYÜKŞEHİR’DEN BEDELSİZ ARAÇ Dördüncü gündem maddesinde ise belediyeye ihdas edilen müdürlüklere kod açılması ve ödenek aktarımı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Beşinci gündem maddesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan 3 adet çöp kamyonu, 1 adet vidanjör ve 2 adet damperli kamyonun Kandıra Belediyesi’ne bedelsiz devri görüşüldü. Başkan Köken, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece köy yollarındaki ana asfaltları yapacağını ve bunun dışındaki hizmetlerden Kandıra Belediyesi’nin sorumlu olduğunu ifade ederek, araç sayısının bedelsiz olarak bünyelerine eklemeleri gerektiğini vurguladı. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi. MUHALEFETTEN TEPKİ Altıncı gündem maddesinde yer alan Çakırcaali Mahallesi’nde Kandıra Belediyesi’ne ait olan 161 ada 156 parsel sayılı 800,42 m2 miktarlı arsanın satışı muhalefet partililerin tepkilerine neden oldu. Söz konusu arsanın satışının çevresinde yaşayan vatandaşları mağdur edeceğini savunan muhalefet partililer, ilgili maddenin reddedilmesini talep etti. Başkan Köken ise maddenin plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi gerektiğini ve imar müdürlüğü ile bir rapor hazırlanarak yeniden görüşmeye gelmesi gerektiğini ifade etti.
İKNA OLMADILAR Başkan Köken, “Bu tür konuları çözmezsek ileride tekrar önümüze gelmeye devam edecek. O yüzden imar müdürlüğümüz bölgeye gidip tespitlerini yapsın, plan ve bütçe komisyonumuz üzerinde çalışsın. Konuyu yapılan çalışmanın sonucu geldiğinde değerlendirelim. Eğer ortada bir yanlışlık varsa veya vatandaşlarımız mağdur olacaklarsa zaten böyle bir şeye izin vermeyiz” dedi. Muhalefet partilileri ikna olmayınca ilgili madde oy çokluğuyla plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. DEĞİŞEN KADROLARI ELEŞTİRDİ Gündem maddelerinin bitmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP belediye meclis üyesi Zekeriya Bayrakdar, belediyenin 3 aylık süre içerisinde yapmış olduğu çalışmaları eleştirdi. Bayrakdar, Kandıra Belediyesi’nde değişen kadrolar nedeniyle aksayan ve yavaş ilerleyen işleri eleştirerek, “Belediyeyi sanki farklı bir partiden almış gibi tüm kadroları değiştirdiniz. Bu da belediyenin çalışmalarını çok yavaşlattı. 3 aydır Kandıra’da yeni bir inşaat yapılmadı çünkü iskân ve ruhsat çıkmıyor. Bu zamana kadar yapılan hizmetlerle ilgili bilgi almak istiyoruz” diye konuştu.
YENİ BİR SİSTEM Başkan Köken, belediyenin en iyi hizmeti verebilmesi için yeni bir sistem kurduklarını ifade ederek, “Biz Kandıra halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için buradayız ve bunun için çalışıyoruz. Vatandaşımızın belediyeye geldiğinde işlerini daha hızlı halletmesi ve belediyedeki şeffaf yapıyı görmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden işinin uzmanlarını göreve getirdim. Büyükşehir Belediyesi’nden birim müdürü almak kolay değil. Müdürlerimizin hepsi rica minnet, düzenini bozarak göreve geldi” dedi. GEÇMİŞTEKİ HATALARI DÜZELTTİK 3 aydır hiçbir icraat yapılmadı sözüne de karşılık veren Başkan Köken, “Bugüne kadar geçmişte yapılan hataları düzeltmeye çalıştık. Çünkü geçmişimizi temizlemeden önümüze bakamayız. Hepimiz işimizin başındayız. Farklı partilerde olabiliriz ama hepimiz Kandıralıyız ve Kandıra için çalışıyoruz. O yüzden gündem maddelerinin her zaman oy birliğiyle geçmesini istiyorum. Sizi üzen veya vatandaşı mağdur edecek olan her konudan sonuna kadar uzak duracağız” diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑