Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Köken, belediyenin borçlarını açıkladı

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, belediye meclisinin Kasım ayı oturumunda belediyenin maliye, SGK ve diğer borçlarıyla ilgili detaylı bilgi vererek, borçların 36 ay içerisinde ödeneceğini belirtti.

4 Kasım 2014 Saat: 15:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.661 kez okunmuştur

Köken, belediyenin borçlarını açıkladı
Köken, belediyenin borçlarını açıkladı
Kandıra Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumunda 4 gündem maddesi görüşüldü. Birinci gündem maddesinde Balaban Köyü’ne bağlı olan Hediyeli Mahallesi’nin sınırlarının yeniden çizilmesi görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Birimi’nin çalışmaları sonucu tapusu Balaban Köyü’nden ayrılan Hediyeli Mahallesi’nin yeni sınırı oy birliğiyle meclisten geçti.
KARDEŞ ŞEHRİMİZ; HALİNOW İkinci gündem maddesinde ise Polonya’nın Halinow şehri ile kardeş ilçe olma projesi görüşüldü. Belediye Başkanı Ünal Köken, bu projenin Kandıra’nın ufkunun genişlemesi açısından çok iyi bir fırsat olduğunu savunarak, “Zaman zaman bizim ilçemizden 5 kişi Halinow şehrine, zaman zaman da onlardan 5 kişi bizim ilçemize gelerek, köylerimizi gezecek, kültürlerimizi öğrenecekler. Biz de aynı şekilde onların şehrini gezip göreceğiz. İlçemizin değerlerinin daha çok kişi tarafından tanınması, bilinmesi bizim için çok iyi bir fırsat. Bu konuda desteğinizi bekliyorum” dedi. İlgili madde oy birliğiyle meclisten geçti.
MAHALLE KONAKLARI İÇİN İLK ADIM Üçüncü gündem maddesinde belediyenin Avrupa Belediyeler Birliğine üyeliği görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Dördüncü gündem maddesinde ise Kandıra Belediyesi’nin İzmit Belediyesi ile kardeş belediye olması görüşüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Köken, projeleri arasında yer alan mahalle konaklarını İzmit Belediyesi’ne yaptırmak için böyle bir yasal adım gerektiğini ve mahalle konaklarının alt yapısının oluşmasında atılan ilk adım olduğunu açıkladı. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi.
VERGİ BORCU YAPILANDIRILDI Gündem maddelerinin bitiminin ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Köken, belediyenin vergi borçlarına dair açıklamalarda bulundu. Uzun zamandır SGK’ya olan borç ve diğer vergi borçlarıyla ilgili detaylı açıklama yapan Köken, “Belediyemizin vergi borçlarını yapılandırdık. 31 Aralık’ta ilk ödememiz başlayacak. 36 ay taksitle borcumuzu ödeyeceğiz. Belediyemizin vergi borcu şu anda 5 milyon 300 TL. Bunun 2 milyon 200 TL’si silindi. 3 milyon 600 lirası yapılandırmaya girdi. Bu borcu 2 ayda bir olmak üzere 130 bin lira taksitle ödeyeceğiz. Maliye durumumuz bu” açıklamalarında bulundu.
BORÇLAR 36 AY SONRA BİTİYOR Uzun zamandır konuşulan SGK’ya olan borçla ilgili açıklama yapan Başkan Köken, “Sosyal Güvenlik Kurumu’na da 6 milyona yakın borç var. Onun yapılandırması da önümüzdeki günlerde belli olacak. Başvurumuzu yaptık. Bunun da yapılandırılmasının aylık 140 bin lira taksitle olacağını düşünüyoruz. Yani 36 ay sonra belediyemizin üzerinden büyük bir yük kalkacak. 36 ay sonra gerek iller bankasından gelen pay ile gerekse kendi gelirlerimiz ile güçlü bir belediye olarak Kandıra’mıza hizmet edeceğimize inancımız tam. Tabi bu 36 ay boyunca Kandıra’ya hiçbir hizmet yapamayacağız anlamına gelmez. Elbette gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.
DİĞER BORÇLAR; 2 MİLYON 620 TL Maliye ve SGK borçlarının dışındaki borçlarla ilgili de açıklama yapan Başkan Köken, “2 milyon 620 lira civarında da diğer borçlarımız var. Pazar yerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne 1 milyon borcumuz var. Kültür varlıklarından dolayı 980 bin lira borcumuz ve kalkınma ajanslarına 230 bin lira borcumuz var. Türkiye Belediyeler Birliği’ne 15 bin, Belediye Birliklerine 2 bin lira borcumuz var. Bu borçları tamamen bitirmeyi düşünüyoruz. Mesela kültür varlıklarının 980 bin liralık borcunu, bölgemizde kültürel varlık olarak bilinen yerlere proje yaparak bu borçları sildirmeyi hedefliyoruz. Büyükşehir ile olan borçları da ödeme yapmadan ortak projelerle sildirmeyi planlıyoruz. Onun dışındakiler borç olarak sayılmaz zaten” ifadelerini kullandı.
EN İYİ BELEDİYE “Bu verilerle Kocaeli’ndeki en iyi belediye olduğumuzu düşünüyorum” diyen Başkan Köken, “Ben el birliğiyle çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Kandıra’nın geçmişten bu yana görüldüğü, bilindiği gibi birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Projelere, yatırımlara ve hizmete ihtiyacı vardır. Ben hep birlikte Kandıra’mızı hak ettiği yere getireceğimize inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizin bozulmayacağına inancım tam” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑