Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Kocaeli'ye 50 yeni proje

AK parti’nin Kocaeli seçim beyannamesini açıklayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık. 2’si Gebze’de olmak üzere 8 ilçeye millet bahçesi yapacaklarını belirterek 50 proje hakkında tek tek bilgi verdi

13 Haziran 2018 Saat: 00:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.160 kez okunmuştur

Kocaeli'ye 50 yeni proje
Kocaeli'ye 50 yeni proje

AK Parti’nin Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesinin ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli beyannamesini Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde açıkladı. Seçime 12 gün kala açıklanan beyannamede 8 ilçede millet bahçesi yapılması öncelikli projeler arasında yer aldı. Gebze’de iki tane olmak üzere, Darıca, İzmit, Dilovası, Derince, Kartepe, Gölcük, Başiskele’de millet bahçeleri yapılacak. Beyannamede kentin en önemli sorunu olan ulaşım sorunu için de önemli projelere yer verildi.

YENİ SİSTEME GEÇECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın beyanname açıklamasına İl Başkanvekili Abdullah Eryarsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milletvekili ve MKYK üyesi Zeki Aygün,  mevcut milletvekilleri ve milletvekili aday adayları, belediye başkanları, il yöneticileri ve partililer katıldı. Seçime 12 gün kaldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “24 Haziran’da erken genel seçimde yeni sistemi fiilen hayata geçireceğiz.

Fikri Işık açıkladı. 103 sayfadan oluşan beyannamede 50 projeye yer verilirken Gebze’ye 2 tane olmak üzere İzmit, Darıca, Kartepe, Başiskele, Derince, Dilovası ve Gölcük’e de Millet Bahçesi yapılacağı açıkladı. ile ilgili görsel sonucu

POLEMİK SİYASETİ TUTMAZ

Bu süreçte birileri sürekli karamsarlık pompalamaya çalışıyorlar. Onlar ne yaparsa yapsın rakamlar yalan söylemiyor. 2018 yılının ilk çeyreğinde 7,4 oranında büyüme gösterdi. Hindistan sonra en fazla büyüyen ikinci ekonomi oldu. Biz ülkemizi büyütmeye, geliştirmeye ve kalkındırmaya devam edeceğiz. Bizim hedefimiz milletimize hizmet etmek ve layık olduğu medeniyet seviyesine çıkarmaktır. Biz böyle yaparken bazıları siyaseti polemik olarak algılıyor. Elbette bir miktar polemik siyaseti renklendirir. Ama her şeyi polemik yapmak güveni sarsar.

MİLLET KARNEYİ VERECEK

12 sonra polemik siyasetini yapanlar mı yoksa hizmet siyaseti yapanlar mı kazanacak bunu göreceğiz. Millet herkese karnesini verecek. Heybesinde bir şey olmayanlar her gün geriye gidiyor. Kıraathane ve kahve arasındaki farkı bilmiyorlar. Kıraathaneni bizim medeniyetimizde ne kadar önemli olduğunu bu millet iyi bilir. Sadece seçim zamanı halkı hatırlayanlar bu kadim geleneği bilemezler. F4’leri Külliyeyi korumak için aldığımızı söylediler. 450 kilometre menzilli, binlerce metre uzaktaki füzeyi tespit edip vuran bir sistemi böyle bir iddia ile ülke gündemine taşımanın tek anlamı vardır. O da ülke meselesinden uzak olduğunu gösterir.

8 ilçeye millet bahçesi ile ilgili görsel sonucu

MİLLETİN İSTEKLERİNİ YAPTIK

Seçim yaklaştıkça milletin gerçeğinden uzaklaşıyorlar. Biz AK Parti olarak partimizi kurduğumuzdan bu yana milletimizle birlikte olduk ve nabzını tuttuk. Milletin ne arzu ettiğini, ne isteriğini hep dinledik. Bunların hayta geçmesi için önemli gayret gösterdik. Her seçim döneminde projelerimizi basın kanalı ile halkımıza sunduk. Halkımız girdiğimiz tüm seçimlerde bizden desteğini esirgemedi. Halkın beğenisine projelerimizi sunacağız. Muhalefette iktidar vizyonu olmadığı için ne yapacağını da açıklamıyor. Millet polemiklere gülüp geçiyor, bize de ne yapacağımızı soruyor.

YEREL SEÇİMDE FARKLI PROJELER OLACAK

Bazı projelerimizi yerel yönetimler beyannamesinde açıklayacağız. Verdiğimiz her sözün takipçisi olacağımızı da bu beyannamede göreceksiniz. 7 Haziran seçimlerinden önce bir seçim beyannamesi sunduk. 7 Haziran bize tek başına iktidar olanağı vermedi. 1 Kasım’da tekrar seçim yapıldı ve güçlü bir şekilde iktidara geldik. 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran beyannamemizin geçerli olacağını söyledik ve takipçisi olduk. Aynı zamanda 30 Mart 2014 yerel yönetimler seçim beyannamelerinin de sıkı sıkı takipçisi olduk. En az 3 kere milletvekili arkadaşlarımız ve belediye başkanlarımızla bir araya gelip projelerde geldiğimiz noktaları konuştuk.

YÜZDE 76’SINI YAPTIK

2015 beyannamesinde verdiğimiz sözlerin yüzde 76’sını gerçekleştirdik. Yüzde 24’ü ise planlandı. Yüzde 24’ünden vazgeçmedik. Onları yapacağız. 2015 beyannamesinin arkasında duruyoruz. 122 projeden 49’u tamamen bitti, 38 tanesi devam ediyor. 6 tanesi ihale aşamasında. 29’u ise planlama aşamasında. Yeni projelerimiz ilki Gebze-Darıca-Çayırova Metrosu. Bunu Büyükşehir imkanı ile yapacağız. Körfez-İzmit-Kartepe Metrosunun projeleri yapılıyor. Akçaray hattı bir taraftan Kuruçeşme, Şehir Hastanesi ve Alikahya’ya uzatacağız.

TRAFİK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı hızlı tiren hattı hayata geçireceğiz. Kuzey Marmara Otoyolunu devreye alacağız. Trafik kabusundan kurtulacağız. Güney Otoyolunu hayata geçireceğiz. Büyük bölümü tünellerden geçecek. Bunu kentti ayırmamak amacı ile yaptık. Gebze TEM Köprülü Kavşak ve Yan Yolları projesi tamamlandı. Büyükşehir projeyi yaptı ve Karayolları onayladı. Dilovası Kavşak düzenlemesi başladı. İzmit-Kandıra Bölünmüş yolu yakında başlatacağız. 2 yıl içinde tamamlayacağız.

KURUÇEŞME DENİZLE BULUŞACAK

Derince D-100 ve TEM bağlantısı projeleri tamamlandı. Bu dönem yatırım programına alacağız. Şehir hastanesi Köprülü Kavşak ve Yol Projesini yapacağız. Hastane hizmete girmeden bitireceğiz. Kuruçeşme’yi sahille buluşturacak Kuruçeşme Gişeler ve D-100 düzenlemesini yapacağız.

MİLLET BAHÇESİ PARK DEĞİL

Millet bahçeleri bizim kadim tarihimizde yer alan bir kavramdır. Parktan ibaret değildir. Namazgahından çeşmesine, dikilen, ekilen her ağacın ve çiçeğin bir anlamı ve sembolü vardır. Gebze’deki askeri kışla TOKİ’ye devredildi. Bir kısmını Büyükşehir aldı. Diğer alanı da TOKİ’den alacağız. 640 dönümlük alanı millet bahçesi yapacağız. Bir kısmını eğitim amaçlı değerlendireceğiz. Çok az kısmını kamu alanı için kullanacağız. Gebze’nin acil ihtiyacı olan büyük camii de birada yapacağız.

HÜNKAR ÇAYIRI MİLLET BAHÇESİ

Milli Savunma Bakanlığı döneminde Darıca’da Büyükşehir’e devrettiğimiz askeri alanı Millet Bahçesi yapacağız. Hünkar Çayırında Millet Bahçesi ve Fatih Otağı olarak düzenleyeceğiz. Fatih’in anısını yaşatacak bir otağ ve anıt müze olacak. Etrafında millet bahçesi olacak. Bu projeyi de önemsiyoruz. Kartepe’deki askeri alandı millet bahçesi yapacağız. Buranın 170 dönümünü Adalet Bakanlığına tahsis ettik. 50 bin metrekarelik alanı metro istasyonu ve müştemilatı yapılsın diye verdik. Buna ilave olarak millet bahçesi yapacağız.

SEYMEN KIŞLASI NET DEĞİL

Seymen Kışlasını Millet Bahçesi olarak düzenleyeceğiz. Büyükşehir ve Milli Savunma Bakanlığı görüşmeleri yapıyor ve burayı Millet Bahçesi yapacağız. Derince Askeri alanın bir kısmına belediye ve kaymakamlık yapacağız. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesini yenileyeceğiz ve kalan 100 dönümlük alanı millet bahçesi yapacağız. Dilovası Bayraktepe mevkiini millet bahçesi yapacağız. Gölcük’te donanmanın yanında bulunan askeri lojmanları belediyeye devrettik. Lojmanlar Gölcük’te yapıldıktan sonra lojmanları yıkıp burada millet bahçesi yapacağız.

ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTE KURULUYOR

Gebze taşocakları bölgesi kanayan bir yara. Artık şehrin içinde kalmış bir taşocağı bölgesini şehir kaldıramaz. Bu projeyi olgunlaştırdık. Hereke ve Gebze taş ocaklarını kaldıracağız. Gebze’deki bir alanı SEKA Park gibi düzenleyeceğiz ve Gebze stadını buraya taşımayı planlayacağız. Kocaeli’nin iki büyük üniversitesi var. Cumhurbaşkanımızın onayını aldık ve üçüncü bir devlet üniversitesi yapacağız. KOÜ Rektörü ve GTÜ ile görüşmeleri sürdürüyoruz.

MİLLİ ÇİP YAPACAĞIZ

Kocaeli Adalet Sarayı’nın Kartepe’de askeri alanda yapacağız. Kendi mimarimizi yansıtan bir adalet sarayı olacak. Milli Mikroçip Fabrikasını Gebze’de hayata geçiriyoruz. Hazırlıklar tamamlandı. Şirket kuruldu. Savunma sanayi alanındaki kritik projelerde siber saldırı olmasın diye kendi çiplerimizi yapacağız. Kandıra Gıda OSB’de mahkeme sona erdi. Burada da FETÖ oyunu ile uğraşmak zorunda kaldık. Bu dönem OSB’yi faaliyete geçireceğiz.

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ GELİYOR

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesini tamamen yenileyeceğiz. Bazı binalarımız ekonomik ömürlerini tamamladı. Gelişen teknoloji ile bu hastaneyi donatacağız. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesini inşaatı filen başladı. 2 yıl içinde bitecek. Bu dönemde Çayırova’ya yepyeni bir hastane yapacağız. Bu yıl temeli atmayı arzuluyoruz. Körfez Devlet Hastanesine de ek bina yaparak ihtiyacını karşılayacağız. Sağlıklı Hayat Merkezleri yeni bir uygulama. Burada sadece hastalar değil, spor, diyeti ve koruyucu hekimliği ön planda tutan bir anlayış gelecek. Körfez, Darıca, Çayırova, Gölcük başta olmak üzere tüm ilçelerde açacağız.

İKİLİ EĞİTİM OLMAYACAK

Madde bağımlılığı ile mücadele noktasında AMATEM ve ÇAMATEM’i hayata geçireceğiz. Engelli ve yaşlı bakım merkezlerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. 5 yıl içinde artık derslik ihtiyacını tamamın ortadan kaldıracağız. İkili eğitim yapan çok az sayıda okulumuz var. İkili eğitim yapan tek okul kalmayacak. En büyük sıkıntı Gebze’ydi orada da bu sorunu kökten çözeceğiz.

EN İDDİALI KÜTÜPHANE YAPILACAK

4’üncü sanayi devrimi için önemli çalışmalara imza attık. Eski Cezaevi’nin yerinde yaptırdığımız okullar tamamlandı. Buraya İzmit Lisesi’ni taşıyacağız ve Burayı İzmit Ortaokulu yapacağız ve İzmit Lisesi tabelasını koruyacağız. Gazi Lisesini de taşıyacağız. Buradaki tarihi binayı Akçakoca Kütüphanesi haline getireceğiz. Türkiye’nin en iddialı kütüphanesi olacak. Kız Meslek Lisesi alanı ile ilgili de çalışma devam ediyor. Nihai kararı yakında vereceğiz.

3 İLÇEYE TIR PARKI

Eski Hisar Kalesi Kocaeli’nin önemli tarihi mirasıdır. Burayı Kültür Merkezi haline getireceğiz. Karamürsel’de Denizcilik Müzesi ve Su Temalı Park’ı da hayata geçireceğiz. Perşembe Pazarı alanını da kent meydanına dönüştüreceğiz. Kimsenin eğip bükemeyeceği, topun doksana takıldığı bir mitingi de bu alanda yaptık. Kandıra Hastanesinin yanında bir kent meydanı yapacağız. Darıca’da marina yapacağız. Gebze, Dilovası ve Körfez’de TIR parkları yapacağız.

ROMANLAR DÖNÜŞECEK

Kandıra’da Roman vatandaşların dönüşüm projesini yapacağız. Bunun örnek olmasını istiyoruz. Çünkü kenttin diğer bölgelerindeki dönüşümü hızlandırmasını istiyoruz. Gebze’ye Olimpik Spor Merkezi, Darıca’da Gençlik Eğitim Merkez’ini Askeri alana kuracağız. Bir tek ağacı kesmeyeceğiz. Mevcut binaları dönüştüreceğiz. İzmit’e Olimpik Yüzme Havuzu, Kartepe’ye de gençlik merkezi yapacağız.

YAKMA TESİSİ YAPILACAK

Kocaeli’nin elzem ihtiyacı olan Evsel Atık Bertaraf ve Enerji Üretim tesisini 5 yılda hayata geçireceğiz. Çevreye son derece duyarlı bir tesisi Kocaeli’ye kazandıracağız. AK Parti dışında hiçbir parti proje dahi açıklamadı. Artık muhalefetin geldiği nokta AK Parti’nin projelerini engellemek. Kanal İstanbul, Yerli Otomobili yaptırmayacağız diyorlar. Biz Cumhurbaşkanımızın takım arkadaşları olarak el ele gönül gönülle vererek çalışacağız.

İŞTE BEYANNAMEDE BULUNAN PROJELER

1) Gebze-Darıca-Çayırova Metrosu
2) Körfez-Derince-İzmit–Kartepe Metrosu
3) Kuruçeşme-Şehir Hastanesi-Alikahya Tramvayı
4) Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü Hızlı Tren Hattı
5) Kuzey Marmara Otoyolu
6) Güney Otoyolu
7) Gebze Tem Köprülü Kavşak ve Yan Yollar
8) Dilovası Kavşak Düzenlemeleri
9) İzmit-Kandıra Bölünmüş Yol
10) Derince D-100 ve Tem Bağlantısı
11) Şehir Hastanesi Köprülü Kavşak ve Yol Projesi
12) Kuruçeşme Gişeler  ve D-100 Düzenlemesi
13) İzmit Millet Bahçesi
14) Gebze Millet Bahçesi
15) Darıca Millet Bahçesi
16) Hünkar Çayırı Millet Bahçesi ve Fatih Otağı
17) Başiskele Seymen Milet Bahçesi
18) Kartepe Millet Bahçesi
19) Derince Millet Bahçesi
20) Dilovası Bayraktepe Millet Bahçesi
21) Gölcük Millet Bahçesi
22) Gebze Park
23) Kocaeli’ye Üçüncü Üniversite
24) Kocaeli Adalet Sarayı
25) Milli Mikro Çip Fabrikası
26) Kandıra Gıda İhtisas OSB
27) Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Yenileniyor
28) Gölcük Yeni Devlet Hastanesi
29) Çayırova Yeni Devlet Hastanesi
30) Körfez Devlet Hastanesi Ek Bina
31) Sağlıklı Hayat Merkezleri
32) AMATEM ve ÇEMATEM
33) Engelli ve Yaşlı Yaşam Merkezi
34) 3 Bin Yeni Derslik
35) Tüm Okullarda Tekli Eğitim
36) 4. Sanayi Devrimi
37) Akçakoca Kütüphaneleri
38) Eskihisar Kültür Kalesi
39) Denizcilik Müzesi ve Su Tema Parkı
40) Kocaeli Kent Meydanı
41) Kandıra Kent Meydanı
42) Darıca Bayramoğlu Marinası
43) Gebze-Dilovası–Körfez TIR Parkı
44) Yerel Kalkınma Projesi
45) Gebze Olimpik Spor Kompleksi
46) Darıca Gençlik Eğitim Merkezi
47) Olimpiyat Hazırlık Merkezi
48) İzmit Olimpik Havuzu
49) Kartepe Gençlik Merkezi
50) Kocaeli Evsel Atık ve Enerji Üretim Tesisi

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑