Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli Manav Türkleri iftarında, Manav adayları tanıttı

Kocaeli Manav Türkleri Dayanışma Platformu’nun düzenlediği 1. Genişletilmiş iftar programı dün akşam yoğun katılımla Mevlana Kültür Merkezi’nde Manav adayları tanıttı.

18 Mayıs 2018 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.216 kez okunmuştur

Kocaeli Manav Türkleri iftarında, Manav adayları tanıttı
Kocaeli Manav Türkleri iftarında, Manav adayları tanıttı

Kocaeli Manav Türkleri Dayanışma Platformu’nun düzenlediği 1. Genişletilmiş iftar programı dün akşam yoğun katılımla Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İftara Siyasi partilerin çok sayıda temsilcisi, muhtarlar, meclis üyeleri, milletvekili aday adayları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda manav katıldı. İlimizde faaliyet gösteren 15 derneğin bir araya gelerek kurduğu Kocaeli Manav Türkleri Dayanışma Platformu Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlediği iftar yemeğinde 24 Haziran seçimlerinin gergin atmosferi yerini hoşgörüye bıraktı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programı protokol konuşmaları ve plaket töreninin ardından yerini sohbet ortamına bıraktı.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, oturan insanlar, masa, iç mekan ve yiyecek

YERLİ ADAY ADAYLARI

Platoformun iftarına bütün siyasi partilerin manav kökenli yerli adayları katıldı. Ak Parti’den Şener İnce, Orhan Tuna, İbrahim Karakoyun iftarda yer aldı. CHP’den Anıl Acurman, Necat Çakır, Cevdet Sezer ve Yaprak Fidan’ın katıldığı iftara MHP’den Alperen Şakacı, Ertan Yılmaz ve Saadet Partisi’nden Sinan Yolcu ile Fatih Polat yer aldı. Platformun oluşturduğu hoşgörü masasında oturan milletvekili aday adayları daha sonra İzmit ve Kocaeli’de yerel ve sosyal anlamda önemli yer edinmiş bölgenin ileri gelen kanaat önderlerine plaket takdim ettiler.

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, düğün ve iç mekan

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Platformun iftarına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İL Başkanı Aydın Ünlü , AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz , İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Emrah Alper Bozatlı, çok dayıda belediye meclis üyesi, siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatları, muhtarlar ve yerel halk katıldı. 24 Haziran seçimlerinin gergin atmosferi salonda yerini adeta hoşgörü ve muhabbete bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekisi Zekeriya Özak yaptığı konuşmada, “Hoşgörü ve beraberlik ruhunun en güzel tablosunu bu salonda görüyorum. Kent adına oluşturduğunuz bu muhteşem birliktelik gerçekten bizlere umut ve gurur olmuştur. Hep beraber daha güzel yarınlara…” ifadelerini kullandı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA AZAP VARDIR

Platform adına açıklamalarda bulunan Platform sözcüsü Yasin Sönmez,“ Yaklaşık bir ay önce Kocaeli’de yerel kültürümüzü yaşatmak ve bölgesel sivil toplum hayatını canlı tutmak adına faaliyet gösteren STK’larımız ile bir araya gelerek, gerek kentimize gerek temsil ettiğimiz kitlelere daha faydalı olabilmek için bir platformun gerekliliğini, bir birleşmenin artık şart olduğunu istişare ettik. Bireysel olarak değil, bir arada ve bütün olarak hareket etmenin artık zamanının çoktan geldiğini, hatta geçmeye başladığını dile getirdik. Ve ilk istişare toplantımızın ardından hızla genişleyerek 15 derneğimizle birlikte Kocaeli Manav Türkleri Dayanışma Platformu’nın varlık meşalesini yakarak tüm kamuoyuna ‘geliyoruz’ mesajını verdik. Bir olmaya, biz olmaya en çok ihtiyacımız olduğu şu dönemlerde ‘Ayrılıkta azap, birleşmede rahmet vardır’ diyerek Allah’ın izni ile Platformumuzun kuruluşunu bu gün buradan sizlerle birlikte tüm kamuoyuna ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑