Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kerpeli kapatılan yol için isyan etti

Kartal Kayalıkları'na giden yol üzerindeki dairenin sahibi, Kerpe Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği'ne verilen bahçe ve yolu geri almak isteyince bölge halkı...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.194 kez okunmuştur

Kerpeli kapatılan yol için isyan etti
Kerpeli kapatılan yol için isyan etti

Kartal Kayalıkları'na giden yol üzerindeki dairenin sahibi, Kerpe Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği'ne verilen bahçe ve yolu geri almak isteyince bölge halkının tepkisi ile karşılaştı

 

Ünal CANKURT

KANDIRA'nın incisi Kerpe, önceki gün ilginç bir eyleme sahne oldu. Kerpe Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği 2000 yılında, Kartal Kayalıkları'na giden sahil yolunu genişletmek için, yolun geçtiği bölgedeki mekanların sahiplerinden bahçelerini vermelerini talep etmişti. Bahçe sahipleri de bu isteğe olumlu yaklaştı. Ancak, 2001 yılında yol üzerinde daire satın alan İlyas Akşahin, bahçenin sahipleri tarafından derneğe verildiğini bilmesine rağmen mahkemeye gitti. Devri yapılmayan arsada yüzde 25 hissesi bulunan Akşahin, “Kandıra Belediyesi bu alanda bana ticaret yaptırmıyor” dedi ve yolu kapatarak bahçesine dahil etmek istedi. Ancak bu sefer de dernek üyeleriyle karşı karşıya geldi Akşahin'in 2001 yılında aldığı bu arsa, kendisinden önce derneğe verilmiş. Ancak taraflar arasında resmi anlaşma yapılmadığı ortaya çıktı.

RESMİ ANLAŞMA YOK

Kerpe Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Yılmaz Yavaşoğlu olayı şöyle açıkladı: “Vural Sözer’e ait olan 4 daireden 2'sini İlyas Şahin almış. Sözer, 'Kerpe’nin güzelleşmesi için ne lazımsa alın ama yıktığınız duvarın yapılması şartıyla' diyerek bahçeyi bize verdi. Biz de bahçe duvarını Ağva taşı ile en güzel şekilde yapacağımıza söz verdik. 118 metrekare alan, kullanım için halka verildi. Ancak dernek ve kişiler arasında resmi anlaşma yapılmadı. İlyas Akşahin de bu alanda ticaret yapmak için bizi mahkemeye verdi. Akşahin, yolu kapatıyor. Bu yolun devamında 22 daire, 3 restoran ve çay bahçesi bulunuyor.

USULSÜZLÜK TESPİTİ

“2 yıl önce 4 daireden 2'sini alan İlyas Akşahin, bu binanın bahçesinde zaten ticari faaliyetlerde bulunuyor. Ancak bunun yasal olmadığını belirten Kandıra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Akşahin'in usulsüzlük yaptığını tespit etti” iddiasında bulunan Yavaşoğlu, “Akşahin, yolu kapatıyor. Bu yolun devamında 22 daire, 3 restoran ve çay bahçesi bulunuyor. Bu yol kapatıldığı taktirde acil durumlarda ambulans veya itfaiye araçlarının girmesi mümkün değil” dedi. Kerpe Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Yılmaz Yavaşoğlu ile İlyas Akşahin, yol yüzünden karşı karşıya geldi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑