Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kerpe Yolu Salı Günü Trafiğe Açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından nisan a

28 Temmuz 2013 Saat: 12:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.524 kez okunmuştur

Kerpe Yolu Salı Günü Trafiğe Açılıyor
Kerpe Yolu Salı Günü Trafiğe Açılıyor

Nisan ayının sonlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kerpe yolu, Büyükşehir tarafından dağlar delindi çukurlar dolduruldu yol 4 metreden 12 metreye çıkartıldı. İhaleyi alan Zemin Yapı 3 aydan beri çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Yol çalışmaları esnasında Kerpe yolu 1 ay trafiğe kapatılarak yolun daha kısa sürede tamamlanması planlanmıştı. Hafta sonu Kerpe yolu trafiğe açılarak halkın mağduriyeti giderilmesi sağlanmıştı. Ramazan ayının gelmesiyle yol tamamen trafiğe kapatılmış ve kısa sürede altyapı ve sıcak asfaltın tamamlanmasıyla Salı günü trafiğe açılması hedeflendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Teknik Koordinatör Hasan Güzel, Kandıra Koordinatörü Mehmet Uzun ve Zemin Yapı firmasının sahibi Haluk Bengi, kontrol mühendisi Mustafa Dursun, harita mühendisi Emre Seçkin ve Mustafa Türkoğlu Kerpe yolunda yapılan asfalt çalışmalarını birlikte inceledi. Başkan Danışmanı Hasan Güzel; “Kerpe yolunun asfaltın pazartesi günü tamamlanacağını Salı günü ise trafiğe açacaklarını belirtti. Bayrama kadar yerleşim yerindeki 650 metrelik yolunda tamamlanması hedefleniyor. Kerpe yolu 4 metre iken 8 metreye genişletildi. Tepeler iş makineleriyle kazılarak metrelerce aşağıya indirildi. Çukur alanlar ise altyapı malzemesiyle doldurularak Kerpe yolunun düz bir hal alması sağlandı. Çalışmalarımız bazı bölgelerde taş çıkması nedeniyle gecikmelere neden oldu.
Kerpe yolu 8 metre asfalt 2.5 metre bisiklet ve yürüyüş yolu olmak üzere 10.5 metre genişliğinde mükemmel bir yol yapılıyor. Trafiğe kapatılan Kerpe yolu 8 metrelik sıcak asfalt çalışmasının tamamlanmasıyla trafiğe açıyoruz. Yürüyüş ve bisiklet yolunun tamamlanmasının ardından son kaplama asfalt atılacak. Önümüzdeki aylarda Kerpe yolunun tamamlanmasıyla mükemmel bir görüntüye sahip olacak.” dedi.
Kerpe yolunun ihalesini alan Zemin Yapı firma sahibi Haluk Bengi : “ 450 günde tamamlayacağımızı vaad ettiğimiz yolu 90 gün gibi kısa bir sürede bu hale getirdik. Diğer kalan kısmını ise 30-40 içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Kerpe yolunun bu güzelliğine güzelik katmak için birinci kalite malzeme kullandık. Deneyimli personelimizle turizm bölgesine böyle kaliteli bir yol yapmanın gururunu yaşıyoruz. Kerpe yolunu kısa sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Kerpe yolunu trafiğe kapattığımız günler için başta esnaflar olmak üzere tatilcilerden ve Kerpe halkından özür diliyoruz. Yolu kapatmasaydık bu kadar kısa sürede bu kadar kalite yolu yapmamız mümkün olamayacaktı.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑