Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kerpe ve Kumcağız yolu genişletiliyor

Turizm bölgesi ilan edilen Kandıra sahilleri, her yaz ziyaretçi akınına uğruyor. Kerpe ve Kumcağız sahil yollarının dar olması, binlerce tatilcinin çilesi haline dönmüştü. Nihayet yollar bu yıl genişletilecek

22 Ocak 2013 Saat: 19:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.065 kez okunmuştur

Kerpe ve Kumcağız yolu genişletiliyor
Kerpe ve Kumcağız yolu genişletiliyor

Yaz sezonunda turizm yönünden büyük ilgi gören Kandıra sahillerinden Kerpe ve Kumcağız, kış aylarında yetkililer tarafından adeta unutuluyor. Yazın gelmesiyle birlikte Kerpe’de bir hareketlilik başlıyor. Bu nedenle Kerpe’nin yolu yazın çekilmez oluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kerpe ve Kumcağız’da alt ve üst yapıyı tamamlamasıyla birlikte sahil düzenleme çalışmalarında bulunmuştu. 2013 yılının girmesiyle birlikte yıllardır halkın çilesi olan bozuk ve dar yollar nihayet yapılarak genişletiliyor.
SAHİL YOLLARI NİHAYET GÜNDEMDE Yıllardan beri Kerpe yolu yamandıkça yamandı. Ama nedense bir türlü yol genişletilmedi, her seferinde sözde kaldı. İki arabanın yan yana güçlükle geçtiği, her sezon genişletileceği söylenen Kerpe yolu bu yıl nihayet gündeme alındı. Edindiğimiz bilgilere göre; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kefken-Kerpe sapağından başlamak üzere Kerpe üzerinden Kumcağız sahiline kadar mevcut yol tamamen kazılacak.
4 METRE YOL 7,5 METRE OLACAK Yola alt yapı malzemesi serilerek iyileştirmeye gidilecek. İnce malzemenin yola serilmesiyle birlikte sıcak asfalt yapılacak. 4 metrelik Kerpe, Kumcağız yolu 7,5 metreye çıkartılacak. Önümüzdeki aylarda Kocaeli Büyükşehir ekiplerinin yolu kazarak alt yapısının hazırlanmasıyla Nisan ayında sıcak asfalt için ihalesi yapılması hedefleniyor. Sezona girmeden Kerpe, Kumcağız yolu genişleyerek mükemmel bir sahil yoluna kavuşacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑