Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kerpe’de restaurantlar yıkıldı

Kandıra Kerpe sahilinde bulunan restaurantlar belediye tarafından hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında yıkıldı.

11 Nisan 2012 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.449 kez okunmuştur

Kerpe’de restaurantlar yıkıldı
Kerpe’de restaurantlar yıkıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra sahilleri için yaptığı projeyi hayata geçirmek için kolları sıvıyor. Büyükşehir ilk olarak Kerpe plajındaki restoranları yıkarak işe başlıyor. Kerpe sahil bandındaki 5 restoran kaldırılmaları için verilen sürenin bitiminin ardından dün yıkım işlemlerine başlandı. Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı oldukları belirlenen Kerpe Sahili’ndeki 5 restorantın dördünün sahibi kendilerine verilen süre içinde restorantlarını sökerek kaldırdılar. Sökülmeyen tek restaurant ise çevik kuvvet ve jandarmanın da katılımıyla olaysız olarak söküldü.
RESTAURANT KALMADI Kerpe plajında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önceki aylarda kırmızı şerit çizerek kıyı kenar çizgisini belirlemiş, bu alanda bulunan tüm restoranlarında yıkılacağı yetkililerce belirdi. Ünal, Deniz Kızı, Kaptan, Riksos ve Another isimli restoranlar Kocaeli Büyük şehir belediyesi yetkililerinin ılımlı tavırları sonucunda iş yeri sahibinin rızası alınması sonucunda söküldü. Böylece Kerpe sahilde deniz kıyısında restoran kalmadı. Kıyı kenar çizgisine aykırı olduğu belirlenen Ceneviz, Kerpe Diem, Karagöz ise önümüzdeki günlerde kıyı kenar kanununa istinaden yıkılması ya da kanuna uygunsuz alanlarının kaldırılması bekleniyor.
SAHİL BANDI VE LİMAN YAPILACAK Kerpe sahil bandındaki restaurant sahipleri, Kandıra Belediye Başkan’ı Cengiz Kan’a sitem etti. Bu işletmecilerin milyonlarca zararını kim karşılayacak” diyerek serzenişte bulunan esnaflar, “Sen bunlara güvence vermeseydin bu işletmeciler buraya milyonlarca masraf eder miydi?” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Koordinatörü Mehmet Uzun, “Sezona kısa süre kala Kerpe kayalıkları ya da Kartalkaya denilen alandan rüzgarlı kayaya oradan eski nicomedya otelin bulunduğu alana kadar bir yürüyüş yolu yapılması planlanıyor. Yerleşim alanından denize doğru altı metrelik boşluk bırakılmasının ardından yapılacak olan yürüyüş yolu ile vatandaşların rahatça bir uçtan bir uca yürüyüş yapmaları sağlanmaya çalışılıyor. Bunun dışında yine Büyükşehir tarafından yapılması planlanan balıkçı barınağı için küçük bir liman için çalışmalar şimdiden başlatıldı” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑