Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kendi ürünümüzü tüketiciye satıyoruz

Köylülerin yetiştirdiği taze ürünleri doğrudan satışa sunduğu Cumartesi pazarı büyük ilgi görüyor. Kendi ürettikleri meyve ve sebzeleri satan çiftçiler ilgiden oldukça memnun.

4 Mart 2013 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.421 kez okunmuştur

Kendi ürünümüzü tüketiciye satıyoruz
Kendi ürünümüzü tüketiciye satıyoruz
Kandıra Aydınlık Mahallesi Türkocağı Caddesi üzerine kurulan Cumartesi pazarı, halk tarafından büyük ilgi görüyor. Son yıllarda genetiği değiştirilmiş ürünlerin artması sonucunda doğal ürünlere ihtiyaç arttı. Vatandaşlar hormonsuz doğal köy ürünlerini almak için Cumartesi pazarını dört gözle bekliyor. Cumartesi pazarında ürünlerini satan köylüler tüketicinin bu ilgisinden oldukça memnun. DOĞAL SEBZE SATILIYOR Kandıra Bozburun Köyü’nde çiftçilikle geçimini sağlayan Zengin ailesi kendi arazilerinde yetiştirdikleri sebzeleri dalından halka sunuyor. Tamamen doğal ürünler sattıklarını söyleyen Nurcan Zengin, şunları söyledi: “Çocukluğumuzdan beri çiftçilikle uğraşıyoruz. Tüm sebzeleri kendi bahçemizde doğal olarak yetiştiriyoruz. Daha önce ürünlerimizi toptancıya vererek geçimimizi sağlıyorduk. 3 yıldır Cumartesi günleri Kandıra pazarında, Pazar günleri ise Dilovası pazarında tezgâh açıyoruz. Bu şekilde kendi ürünümüzü değerinde satabiliyoruz. Halkın ilgisinden oldukça memnunuz.
TAZE VE GÜNLÜK ÜRÜNLER Tezgâhımızda bulunan tüm ürünler kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz sebzelerdir. Bir gün önce tezgâhımızı süsleyen bu ürünleri topladıktan sonra pazara getiriyoruz. Halkın ilgisi ürünlerimizin taze ve günlük olması, fiyatlarının makul olmasından kaynaklanıyor. Marul bağı 2 lira iken, ıspanak, kereviz ve brokolinin kilosunu 2 liraya satıyoruz. Karnabahar, pırasa, havuç, bürme lahana ve turpun kilosu 1,5 lira, hodanın kilosu 4 lira, soğan, mor lahana 1 lira, tere, roka ve maydonozu 50 kuruştan satıyoruz. Bu ürünlerin tamamı kendi üretimimiz. Gönül rahatlığıyla müşterilerimize organik ürün sunmanın gurur ve keyfini yaşıyoruz.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑