Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kefken'e ‘Reis Balık Lokantası’ açıldı

Kefken denince akla ilk olarak balık gelir. Fahri Koç bu deyimi Kefke

4 Temmuz 2013 Saat: 20:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.789 kez okunmuştur

Kefken'e ‘Reis Balık Lokantası’ açıldı
Kefken'e ‘Reis Balık Lokantası’ açıldı

Fahri Koç (Reis), 40 yıldan beri balık teknesi ile Karadeniz’de kısmetini aradı. Halk ona başarılı çalışmalarından ötürü Reis ismini taktı. Kefken limanında sevecen mütevazı ve saygın kişiliğiyle hep isminden söz ettiren oldu. Kefken’e gelen çok sayıda vatandaş hangi mevsimde gelirse gelsin Fahri Reis’in kapısını çalar olmuş. Bu şekilde herkesin balık ihtiyacını karşılamak için büyük çaba sarf eden Fahri Reis, Kefken’e 2000 yılında büyük bir balık marketi açmış.
KEFKEN’DE BİR İLK O günden bugüne Kefken’e gelen hiç kimse balıksız kalmamış. Fahri Reis, çok sayıda kişinin açtığı marketle bu şekilde balık ihtiyacını görmeye başlamış. Hem kendi kazanmış, hem de balık severleri hangi mevsimde olursa olsun balık ihtiyacını bir nebzede olsa karşılamış. Kefken’in en büyük eksikliklerinden biri olan balık lokantasını da bünyesine eklemesiyle Kefken’de bir ilki gerçekleştirmiş.
40 YILDIR BALIKÇILIK YAPIYOR Fahri Reis, balıkçılık hikâyesini şu sözlerle anlattı; “40 yıldan beri balıkçılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Kefken denince bilindiği gibi akıllara ilk balık geliyor. Bizlerde balıkçılık yaptığımızdan çok sayıda dost ve arkadaşlarımız bizden balık talep ediyor. Balıkçılık yapan tekne sahipleri bilindiği gibi tuttuğu balıkları hemen limanda satar. Bizde balıkçılık yaptığımızdan dost ve yakınlarımızın balık ihtiyacını karşılayamıyorduk.
BALIK MARKETİ AÇTI Mecburen limandaki balıkçılara balıkları satıyorduk. Halkın bu yöndeki talepleri her geçen gün artması sonrasında 2000 yılında bir balık marketi açtım. Ben Karadeniz’de teknemle tuttuğum tüm balıkları Reis Balıkçılık adı altında açtığım markette satmaya başladım. Bu şekilde Kefken'de bir ilki gerçekleştirdim.
12 AY BOYUNCA HİZMET Kefken denince halkımızın aklına balık ve balık restoranları geliyor. Kefken’de de sadece yaz sezonlarında balık restoranları açılsa da halkın istek ve talepleri bununla sınırlı olması benim alemimde farklı bir boyut kazandı. Kefken merkeze bir balık lokantası açarak 12 ay boyunca hizmet vermeyi hedefledim. Asma altı yanında yapmış olduğum lüks bir balık lokantasıyla Kefken’de bir ilki bu şekilde gerçekleştirdim. Balıkçılık mesleğimi Hicaz balık teknesi ile Kefken limanında hala sürdürüyorum.
DAMAK ZEVKİNE UYGUN BALIK ÇEŞİTLERİ Kefken limanı girişinde Reis Balık marketimiz halkın büyük ölçüde balık ihtiyacını karşılıyor. Bunun yanında Kefken Merkez’deki balık lokantamızda da müşterilerimize Karadeniz’in lezzetli balıklarını ızgara, tava, buğulama, pilaki ve çorba çeşitleri ile şimdilerde müşterilerimize hizmet vermenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Kefken’e 12 ay boyunca balık yemek veya almak için gelen tüm müşterilerimize kalifiyeli elemanlarımızla hizmet sunmaktayız."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑