Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kaypolu Cami, yeniden inşa ediliyor

Hediyeli Köyü Kaypolu Mahallesi’ndeki 50 yıllık cami yıkılarak yenisi yapılıyor. Cami için yeni kurulan dernek, hayırseverlerin destek ve yardımlarını bekliyor.

11 Kasım 2014 Saat: 16:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.236 kez okunmuştur

Kaypolu Cami, yeniden inşa ediliyor
Kaypolu Cami, yeniden inşa ediliyor
1999 depreminde orta hasarlı olarak tespit edilen Kandıra Kaypolu Camii, tadilat yapılarak bugüne kadar ayakta durmayı başardı. Hediyeli Köyü Kaypolu Mahallesi’nde 1964 yılında yapılan Kaypolu Camii, hasarlı olduğu için yıkılarak yenisi yapılıyor. Hediyeli Köyü Cami Yaptırma ve Yaşattırma Derneği altında cami inşaat çalışmaları tam hızıyla devam ediyor.
3 KATLI OLACAK Dernek Başkanı Saadettin Genç ve Hediyeli Köy Muhtarı Tuncay Kan öncülüğünde köy heyetinin ve dernek üyelerinin ve hayırseverlerin iş birliğiyle cami inşaatı aralıksız devam ediyor. Eski caminin yıkıldığı arsa üzerine 9/12 metre kare üzerine başlayan cami temeli 3 kattan oluşacak. Zemin katta köy odası, gasilhane, wc ve abdest alma alanı yer alacak. Birinci ve ikinci kat ise cami olarak inşa edilecek. Yılbaşına kadar zemin katı tamamlanarak burada geçici olarak ibadet edilecek.
DEPREMDE HASAR ALMIŞTI Hediyeli Köyü Cami Yaptırma ve Yaşattırma Derneği Başkanı Saadettin Genç, “Camimiz 1964 yılından bugüne kadar hizmet veriyordu. Depremde de hasar alan camimizin yeniden yapılması için köy heyetimizle istişarede bulunduk. Camimizin yeniden yapılmasına karar verdik. Önce bir dernek oluşturduk. Kurucu başkan olarak da halkımız bizi önerdi. Oluşturduğumuz yönetim ile birlikte köy muhtarımızın desteğiyle çalışmalarımıza başladık. Cami sökülerek temeli kazıldı.
YILBAŞINDA İBADETE AÇILACAK Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 170 metreküp beton verdi. Kandıra Belediyesi ise 5 ton demir, derneğimiz ise 7-8 ton demir temin etti. Derneğimiz tarafından tutulan ustalarımız önceki gün cami yapımına başladı. Yılbaşına kadar zemin katı tamamlamayı hedefliyoruz. Köy sakinlerinden Nurullah Turunç’un evinin alt katını cami yapıla kadar halkımızın ibadetine açtık. Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi’ne yardımlarından ötürü teşekkür ederken, bu yardımların devamını belediyelerimizden ve hayırsever vatandaşlarımızdan bekliyoruz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑