Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kaymakam Sarıcan vefatının 7'inci yılında anıldı

Geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan ölümünün 7. yılında dualarla anıldı.

5 Mart 2014 Saat: 10:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.146 kez okunmuştur

Kaymakam Sarıcan vefatının 7'inci yılında anıldı
Kaymakam Sarıcan vefatının 7'inci yılında anıldı
Kandıra Kefken Yolu İmam Hatip Kavşağı’nda geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan ölümünün 7. yılında sevenleri tarafından sevgi ve saygı ile anıldı. Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma törenine Vali Ercan Topaca, eşi Sevim Topaca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, vali yardımcıları, kaymakamlar, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Halit Es’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da Mehmet Sarıcan için salondakilerle birlikte dua okudu.
VALİ KENDİSİNİ ONA BENZETTİ Programın açılış konuşmasını Vali Topaca yaptı. Topaca, “Mehmet kardeşimin hatıralarını arkadaşlarından dinleyince sanki anlatılan benim hayatım gibi. Ama Mehmet kardeşimin buradaki çalışmalarında farklı bir şey gördüm. Onu görev yaptığı yerdeki insanlar gerçekten çok seviyor. Aradan yedi yıl geçmesine rağmen hala hizmetleri konuşuluyor. Bu her fani için nasip olan bir duygu değil. Vefatınızdan 7 yıl sonra kendi memleketiniz olmamasına rağmen sevenleriniz bir araya geliyor ve sizi anıyor. Sizinle ilgili Allah’a dua edip iyiliğiniz için yalvarıyor. Bu bir fani için imreneceğimiz bir durum” dedi.
İYİ BİR EŞ, İYİ BİR MÜHENDİS Mehmet Sarıcan’ın daha fazlasını hak ettiğini ifade eden Topaca, “Kendisi Kandıra’da 4 yıla yakın görev yaptı. Her yönü ile örnek bir idareci. İyi bir eş, iyi bir insan, iyi bir müteşebbis, iyi bir mühendis. Hepsini onun hizmetlerinde görebiliyorsunuz. Kandıra’nın gelişimi için birçok proje başlatmış. Roman açılımını o zaman başlatmış. İnsanların refahını artıracak ekonomik girişimlerde bulunmuş. Kandıra bezini gündeme getirmiş. Bunu nasıl ticari bir hale getiririz diye kafa yormuş. Çiftçinin elinden tutup bu nasıl daha iyi yapılır diye yurt dışına götürmüş” şeklinde konuştu.
BELGESEL HAZIRLADILAR 2007 yılında ülkenin bu kadar iyi durumda olmadığına dikkat çeken Topaca, “O zaman kaymakam, vali desteği ile iş yapmaya çalışıyordu, ama Mehmet kardeşim iş adamlarının da desteğini alarak birçok proje yapmış. Çalışmak ve bir Mehmet Sarıcan olmak için çok gayret etmek gerekir” dedi. Topaca’nın konuşmasının ardından TV 41 ekibi tarafından Mehmet Sarıcan için hazırlanan 65 dakikalık belgeselin sunumuna geçildi. Topaca belgeselin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Programa katılan Sarıcan’ın eşi de duygusal anlar yaşadı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑