Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Karayolu üzerine üç Köprü

Adnan Menderes Köprüsü’nün 2. Tabliyesinin montajı yapıldı. D-100 Karayolu üzerinde inşası devam eden köprülerin yoğun çalışma devam ediyor.

11 Mayıs 2009 Saat: 22:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.809 kez okunmuştur

Karayolu üzerine üç Köprü
Karayolu üzerine üç Köprü

Adnan Menderes Köprüsü’nün 2. Tabliyesinin montajı yapıldı. D-100 Karayolu üzerinde inşası devam eden köprülerin yoğun çalışma devam ediyor. 

 

2.TABLİYE MONTAJI

Trafik Şube Müdürlüğü önündeki Turgut Özal ve Halkevi Köprüsü’nün bitişiğinde inşa edilen Adnan Menderes köprüsünde tabliye (yaya yürüyüş yolu) montajı eşgüdümlü olarak devam ederken, Uğur Mumcu Parkı ile Sabancı Kültür Sitesi arasında kalan Mimar Sinan Köprüsü’nün pilon (köprü ayağı) montajı da geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilmişti. Bugün de Adnan Menderes köprüsünün 2. tabliye montajı gerçekleştirildi.

 

GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILDI

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Sanat Yapıları Şefliği teknik personeli denetiminde gerçekleştirilen tabliye montajı için gece saat 12.00 ile 03.00 arasında gerekli hazırlıklar yapıldı ve güvenlik önlemleri alındı. Saat 03.00 sularında D-100 Karayolu araç trafiğine kapatılarak 40 ton ağırlığa ve 30 metre uzunluğa sahip tabliye yerine monte edildi.

 

KENT RAHAT NEFES ALACAK

Depremden sonra hasar gören ve yenilenmesi gereken üstgeçitler yerine yapılan köprüler ile vatandaşlar rahatça sahile ulaşma imkanı bulacak. Projenin tamamlanmasının ardından 8 şerit haline gelecek yol ile D-100’de trafik işkencesi sona ermiş olacak. Son derece modern olacak köprülerde özürlüler için asansör, yürüyen merdiven bulunacak. Vatandaşların rahatça dinlenebileceği kafetaryanın da bulunacağı Mimar Sinan Köprüsü’nde vatandaşlar bebek arabaları ve bisikletleri ile gezebilecek.

 

KÖPRÜ HALAT MONTAJINA GEÇİLECEK

Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililere gerekli uyarılarda bulunan Büyükşehir Fen İşleri Daire başkanı Tahir Akman, D-100 kent içi trafik düzenleme çalışmalarının programa uygun şekilde sürdüğünü dile getirerek, “Bu hafta içerisinde köprü pilonları çevresinde iskelelerin kurulmasına başlanacak. Tabliyelerin tamamlanmasının hemen ardından da köprü halatlarının montajına geçilecek” diye konuştu.

 

 



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑