Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Karaosmanoğlu, Kerpe’de sezonunu açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıldır Kerpe’de süren çevre düzenlemesi nihayet tamamlandı. Karaosmanoğlu, eski halinden eser kalmayan Kerpe sahilini dünyanın en güzel yeri olarak tanımladı.

10 Haziran 2013 Saat: 08:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.767 kez okunmuştur

Karaosmanoğlu, Kerpe’de sezonunu açtı
Karaosmanoğlu, Kerpe’de sezonunu açtı

Bir yılı aşkın çevre düzenlemesi süren Kerpe sahili nihayet görkemli bir şekilde açıldı. Açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, AKP İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Koordinatörü Mehmet Uzun, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
KAN: HAYALLER GERÇEK OLDU Tanıtım toplantısının başlangıcında ‘’hoş geldiniz’’ konuşması yapan Kandıra Belediye Başkanı Kan, ‘’Hepimizin hayali bugün Kerpe’de gerçek oluyor. Kandıra’ya ayrı bir önem veren Başkanımız Karaosmanoğlu’na hem Kerpe’de, hem de ilçe genelindeki hizmetleri nedeniyle bir Kandıralı olarak teşekkür ediyorum. Burada yıllar evvel bir otel ve bir plajda insanlar tatil yapmaya çalışıyordu. Bugün ise Kerpe sahili Büyükşehir tarafından çok güzel bir projeyle taçlandırıldı’’ ifadesini kullandı.
SİYASET HALKA HİZMETTİR Etkinlikte söz alan Kandıra Kaymakamı Erdoğan, ilçenin sahil bölgelerinin çok büyük bir değişim geçirdiğini, bunun da Kandıra’ya olan ilgi ve talebi artırdığını söyleyerek Başkan Karaosmanoğlu ile emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasının başında hem toplantıya katılanları hem de plajda oyun oynayan ve denize girenleri selamlayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bizim için siyaset halkımıza hizmet etmektir. Bu anlamda Kocaeli’nin her köşesinde eser siyaseti uyguluyoruz. Kocaeli artık sağlıklı ve yaşanabilir bir kent oldu’’ şeklinde konuştu.
HALK DA, ESNAF DA MEMNUN Kocaeli’nin artık Türkiye’de parmakla gösterilen iller arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti, ‘’Şehrimizi evimizin mutfağı gibi görüyor ve temiz tutuyoruz. Kocaeli, gönlümüze enerji veren, gözümüzü gönlümüzü açan bir şehir oldu. Burada hepimizin sosyal sorumluluğu var. Türkiye’deki büyük hizmet hamlesine Kocaeli de eşlik ediyor. Kerpe sahilimizde çalışma yaparken hem halkımızın yararını düşündük, hem de esnafımızı mağdur etmedik. Kent Estetik Kurumu’yla birlikte hareket ettik, esnafımızla ve bölge halkıyla toplantılar yaptık. Dünyada Kerpe’den daha güzel bir yer yok.’’
CEBECİ’YE MAVİ BAYRAK Kandıra’ya alt yapısıyla, su şebekesiyle, sahil düzenlemeleriyle, dere ıslahlarıyla, arıtma tesisleri ve barajıyla üst düzey yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’nin her köşesine sağlıklı su veriyoruz. Musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Ben evimde suyu musluktan içiyorum. Kandıra’da bu yaz su sıkıntısı yaşanmaması için tedbirlerimizi aldık. Bu yaz Kandıra’ya 24 saat kesintisiz su vereceğiz’’ açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, etkinliğe katılanları ve Kandıra halkını 22 Haziran’da Cebeci sahilinde düzenlenecek Mavi Bayrak törenine de davet etti.
BAŞKAN’A ALKIŞLARLA TEŞEKKÜR Son olarak söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Şeker de, Kandıra’nın geçmişte kaderine terk edilmiş bir ilçe olduğunu, ancak yapılan hizmetlerle bugün Kocaeli’nin parlayan yıldızı haline geldiğini ifade etti. Milletvekili şeker, Kocaeli’nin sadece sanayiyle değil, kültürüyle ve turizmiyle de tanınması için hizmetleri geçenlere teşekkür etti. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, daha sonra sahil alanında yapılan çalışmaları dolaştı. Kerpeliler ve tatil için sahile gelenler, Başkan Karaosmanoğlu’na projeyi çok beğendiklerini söyledi ve alkışlarla teşekkür etti.
SAHİLDE NELER YAPILDI? Öte yandan Kandıra’nın Kerpe sahilinde 17 bin 500 metrekare alanda düzenleme yapıldı. Bu alanda 250 metrekarelik kısım ağaçlandırıldı, 500 metre uzunluğunda yürüyüş yolu yapıldı. 100 metrelik bölümü kumsal olan 500 metre uzunluğundaki sahil düzenlemesinde denize girenlerin yararlanması için 10 adet duş kabini, 50 metre ahşap iskele, 9 adet soyunma kabini, 1 adet portatif tuvalet, 1 adet kayık çekek yeri, 1 adet kafeterya yapıldı, 17 adet aydınlatma direği konuldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑