Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Karaosmanoğlu çok kızacak! Ceza gibi işgaliye!

Kandıra Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kerpe Sahil bandında bulunan esnafa kullanması için tahsis ettiği 4 metrelik yerlere, 4 bin lira ile 27 bin lira arasında değişen rakamlarla işgaliye bedeli kesti

24 Temmuz 2012 Saat: 20:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 21.360 kez okunmuştur

Karaosmanoğlu çok kızacak! Ceza gibi işgaliye!
Karaosmanoğlu çok kızacak! Ceza gibi işgaliye!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan ayından itibaren Kerpe Sahil düzenlemesi planıyla doğru orantıda Kerpe merkez sahil bandında bulunan restoranları yıkmıştı. Temmuz ayı başında tamamlandı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi burada faaliyet gösteren iş yerlerine kullanabilmeleri için önlerindeki 4 metrelik alanı tahsis etti ve esnafa işgaliye bedeli alınmayacağına dair söz verdi.
27 BİN LİRA İŞGALİYE Mİ OLUR? Kandıra Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘işgaliye parası alınmayacak’ sözüne rağmen bölgede bulunan 15 esnafa işgaliye bedeli kesti. Kandıra Belediye Başkan Vekili Cevat Özdemir imzasıyla kesilen işgaliye bedelleri ise 4 bin liradan başlayıp 27 bin liraya kadar çıkıyor. Bölgede yapılan çalışmalar nedeniyle kirasını ödeyemeyecek durumda olan esnaf, Kandıra Belediyesi tarafından kesilen işgaliye bedellerine tepki gösterdi.
3 AY KULLANIYORUZ İşgaliye cezası kesilen esnaflardan biri olan Deniz Pansiyon ve Restoran’ın sahibi Lütfiye Ildır, iş yerine 22 bin lira kira ödediğini ancak Kandıra Belediyesi’nin üç aylık sezon için kaldırımı kullanmalarına 27 bin lira işgaliye yazdığını belirtti. Ildır, “Geçen yıl 250 lira kesilen işgaliye bedeli, bu yıl 27 bin 360 bin lira yazıldı. Büyükşehir belediyesi sezonun açıldığından beri iş yerlerimizin önünde çalışmalarını sürdürüyor. Kerpe sahil bandı 15 güne kadar şantiye gibiydi. Nihayet çalışmalar tamamlandı tam para kazanacağız derken Ramazan ayı girdi, işlerimiz kesildi. Kandıra Belediyesi bizim mağduriyetimizi gidereceği yerde bizi mağdur etmek için 27 bin lira işgaliye yazmış” dedi.
BÜYÜKŞEHİR ALAN TAHSİS ETTİ Büyükşehir Belediyesi’nin sahil bandında bulunan işletmecilere, iş yerlerinin önünde 4 metrelik bir alan tahsis ettiğini ve kendilerine işgaliye bedeli alınmayacağına dair söz verildiğini söyleyen Lütfiye Ildır, “Kandıra Belediyesi’ne iş yerimin anahtarlarını teslim edeceğim. O bize yılda 27 bin lira ödesin, biz burada para mı basıyoruz. Zaten Kerpe’deki çalışmalardan dolayı iş yapamadık, Ramazan’ın gelmesiyle de adeta tıkandık. Bizler mağduruz, belediyenin sahil bandındaki esnafa sahip çıkması lazım. 3 ay boyunca toz toprak içerisinde kaldık. Bu zaman diliminde de doğru dürüst iş yapamadık. Bu işgaliye bedelini ödeyemem isterlerse iş yerimi kapatsınlar” dedi.
DERDİMİZİ BÜYÜKŞEHİR’E ANLATACAĞIZ Bölgede faaliyet gösteren esnaflardan Recep Atalay ise yıllık 9 bin lira kira ödediğini ancak 4 bin 158 lira işgaliye parası kesildiğini ifade ederek, “Bunu ödememiz mümkün değil. Bu şartlar altında dükkanı kapatıp gitmem gerekir” diyerek isyan etti. 4 bin 705 lira ceza kesilen Muhammer Yiğitalp ise, “Biz neyi işgal etmişiz ki onu da anlamadım. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm iş yerlerine düzenli bir şekilde dükkandan 4 metrelik bir alan tahsis etti ve bu alanın güzel gözükmesi için iş yerlerinin üzerine sundurma yapılmasını teklif etti. Bu duruma itiraz edeceğiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne giderek dertlerimizi anlatacağız” dedi.
İŞGALİYE MİKTARLARI Kerpe sahil bandında faaliyet gösteren işletmelere cezalar şu şekilde kesildi; A101 Market 6 bin lira, Kumsal Kafe 13 bin lira, Deniz Pansiyon ve Restoran 27 bin lira, Kul Sofrası Restoran 10 bin lira, Yiğitalp Market 4 bin 700 lira, Köy Çiftliği Market 4 bin lira, Midyecim 4 bin 600 lira, Ünal Aile Et Lokantası’na 5 bin lira, Another Restoran 17 bin lira, Deniz Kızı Restoran 17 bin lira, Kerpem Restoran 7 bin lira, Kaptan Restoran 17 bin lira, Nebioğlu Büfe 5 bin lira.
GEREKLİ DÜZELTME YAPILACAK İşgaliye tebligatlarının altında imzası bulunan Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Özdemir, bu bedellerin Kandıra Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda kestiklerini ifade etti. İşgaliye bedelinin günlük metrekaresinin 3 lira 20 kuruş olduğunu söyleyen Özdemir, “Bizde bu hesap üzerinden Kerpe’deki tüm işletmelere işgaliye bedeli metre karesine göre yazarak gönderdik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mağdur edilen işletmecilerden işgaliye bedeli alınmayacağını belirtti. Biz tüm iş yerlerine tebligat gönderdik. Gerekli düzeltmeyi burada yapacağız” dedi.
ESNAFI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ Özdemir, “Biz kişilere tebligat gönderdik doğrudur. İşletmeciler ben bu kadar alanı işgal etmedim derse biz ondan bu parayı tahsil etmeyeceğiz. Ne kadar alanı işgal edecekse bize beyan edecek, bizde ona göre işgaliye bedeli belirleyeceğiz. Bu işgaliye bedellerini tüm esnafa ihtar amaçlı gönderdik. Bu işgaliye bedelleri bir uyarı şeklindedir. Gerekli düzeltmeler belediye ve iş yerinin ikili görüşmeleriyle olumlu sonuca bağlanacaktır. Kandıra belediyesi olarak hiçbir esnafı mağdur etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑