Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Karaağaç Köylüleri 2B fiyatlarına tepki gösterdi

Kandıra’ya bağlı Kara

9 Aralık 2013 Saat: 16:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.709 kez okunmuştur

Karaağaç Köylüleri 2B fiyatlarına tepki gösterdi
Karaağaç Köylüleri 2B fiyatlarına tepki gösterdi


Kandıra’nın Karaağaç Köyü sakinleri açıklanan 2B arazilerindeki yüksek fiyatlara tepki göstermek amacıyla sabah saatlerinde İzmit Perşembe Pazarı alanında toplandı. Toplanan köy sakinleri adına açıklama yapan Köyün eski muhtarı Hacı Ali Başkurt köylülere seslenerek “Biz buraya ortalığı karıştırmaya değil fiyatlara olan tepkimiz göstermeye ve bu konuda yardım istemeye geldik. Mısırımız, buğdayımız fındığımız para etmiyor. Hayvancılık çöktü neyle ödeyeceğiz bu 2B’leri, biz sayın başbakanımızdan bu fiyatların indirilmesini talep ediyoruz. Bu bir başkaldırı değildir” dedi.


YÜZDE 80 AKP’YE OY VERDİK

Geçtiğimiz seçimlerde köy halkının yüzde 80’lik kesiminin AKP’ye oy verdiğini belirten Başkurt, saygı ile hiçbir yere zarar vermeden, kendilerini tanıtarak, taleplerini anlatarak Sabri Yalım Parkı’na yürüyeceklerini söyledi. Konuşmanın ardından yaklaşık 250 kişi Perşembe Pazarı alanından Sabri Yalım Parkı’na yürüdü. Kalabalık grup, ellerindeki dövizlerle “Yaşasın Karaağaç Köyünün 2B Mücadelesi”, “Başbakanımız lütfen bize yardım et”, “Eşitlik istiyoruz”, “ Sayın başbakanımız duy sesimizi” şeklinde sloganlar attı.


FİYATLAR ÇOK YÜKSEK

Sabri Yalım Parkı’nda açıklama yapan Köy Muhtarı Mehmet Elmacı “Sayın vekillerimiz bizimle görüştü. Ancak bize olumlu cevap vermedi. Biz belirlenen fiyatların çok yüksek olduğunu söyledik. Komşu köylerdeki fiyatların, Sakarya’daki fiyatların bize de uygulanmasını istedik. Bugün bize biçilen fiyatlar dönüm başına 8 ile 15 bin lira arasında. Bu fiyat Kandıra’yı bırakın Kocaeli genelindeki fiyatların üzerindedir. Bizim köyümüz çok gelişmiş ve çok güzelmiş. Ben orman köyüyüm. Denize 10 kilometre uzaklıktayım. Deniz kenarındaki köylerin fiyatları bile bizden düşük” dedi.


SONUÇ ÇIKMAZSA ANKARA’YA GİDECEĞİZ

Kocaeli Valisi Ercan Topaca’dan 2 defa randevu istediğini ve olumsuz yanıt aldığını belirten Elmacı, “Sayın valim sen oraya okuyarak geldin. Ben milletin oyu ile geldim. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Şimdi 5 kişi gidip yine vali ile görüşeceğiz. Sonucu da gelip burada bildireceğiz” dedi.
Yapılan görüşmeler sonrası 5 kişilik bir heyet valiliğe gitti. Heyet vali yardımcısı Şükrü Çakır’a yönlendirdi. 1 saate yakın süren görüşme sonrasında Muhtar Elmacı alana gelerek açıklama yaptı. Elmacı, “Kendileri bize bölgede bir daha inceleme yaptıracaklarını ve sonucu bize bildireceklerini söyledi. Şimdi olaysız bir şekilde elimizdeki pankartları indirerek geldiğimiz araçlara binip dağılıyoruz” dedi. Köylüler sonuç çıkmaz ise 10 gün sonra Ankara’ya meclis önüne gideceklerini dile getirdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑