Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kandıralıların Sungurlu itirazı

Kandıra’da yapılması planlanan ve birçok yerleşim alanını sular altında bırakacak Sungurlu Barajı’na bölge halkından itiraz geldi. Yaklaşık 100 dilekçeyi Kocaeli Valiliğe’ne teslim eden Kandıralılar ÇED raporunda değişikliğe gi

5 Mart 2016 Saat: 18:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.507 kez okunmuştur

Kandıralıların Sungurlu itirazı
Kandıralıların Sungurlu itirazı

Kandıra’da Akçaova ve Teksen bölgelerinde, İstanbul’a su temini amacıyla yapılması planlanan Sungurlu Projesi için ÇED toplantıları bölge halkının tepkisiyle gerçekleşmemişti. Sungurlu Barajı projesinin inşaatına onay anlamında gelen ÇED raporu bakanlık tarafından hazırlanıp, onaylanmış ve internet üzerinden bildirilmişti. Bu hadiselerin akabinde Kandıralı köy halkı ve muhtarlar Valiliğe gelerek itiraz dilekçelerini sundu. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup yaklaşık 100 dilekçenin Valiliğe teslim edildiğini açıkladı

RAPORDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMELİ

Kandıra İlçesi Akçaova köyünde ikamet eden Oğuz Uslu, ÇED raporunun yeniden düzenlenmesini istediklerini kaydetti. Uslu, “Barajların yok edeceği köylüler olarak itiraz dilekçelerimizi verdik. Esasen oradaki nüfusun ve yaşayan insanların ekonomik yaşantılarının var olma mücadelelerinin saygı duyulması ve bunu dikkate alan bir ÇED raporunun olması gerektiğini ve bu nedenle mevcut ÇED raporunun bu unsurları içermediği için geri alınmasını istiyoruz” dedi.

100 DİLEKÇE TESLİM EDİLDİ

Kandıralılar olarak 100 dilekçeyi Valiliğe teslim ettiklerini belirten Oğuz Uslu, “Bugün ÇED raporunun itirazının son günüydü. Kararın değişmesi adına Kocaeli Valiliği’ne yaklaşık 100 adet dilekçe verdik. İstanbul için olduğu söylenen Sungurlu Barajı devletin kayıtlarına DSİ ve Orman ve Çevre Bakanlığı’nın kayıtlarına göre 2023 yılına kadar ihtiyaç olmadığı bilinen ve bütçesi olmayan bir projedir” diye konuştu.

KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

İstanbul’a su temin edilmesi için topraklarından vazgeçmeyeceklerini ifade eden Uslu, “Hükümetin yıllık 78 milyar yatırım yapması gereken para konusunda sıkıntısı varken ihtiyacı olmayan ve bütçesi olmayan bu projenin öne alınması bilinen tabirle manidardır. Biz İstanbul’un çıkar ve menfaatleri için kendi bölgemizin ve insanımız var olma mücadelesinin engellenmesine karşıyız. İtiraz dilekçelerimizi verdi bunlar dikkate alınmazsa konuyu hukuki mahkemelere götüreceğiz. Bu konuda kararlıyız” açıklamasında bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑