Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıralıların 75. konuk konuşmacısı Vali oldu

Kandıralılar Derneği'nin 75'inci konuk konuşmacısı, doğduğu yıl itibariyle Kandıralı olduğu düşünülen ve "Gerçek Kandıralı" olarak gecede duyurusu yap...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.185 kez okunmuştur

Kandıralıların 75. konuk konuşmacısı Vali oldu
Kandıralıların 75. konuk konuşmacısı Vali oldu

Kandıralılar Derneği’nin 75'inci konuk konuşmacısı, doğduğu yıl itibariyle Kandıralı olduğu düşünülen ve “Gerçek Kandıralı” olarak gecede duyurusu yapılan Kocaeli Valisi Sayın Gökhan Sözer’di

 

KANDIRALILAR Derneği’nin olağan yemekli gecelerinden olan önceki akşam yapılan toplantının konğu Kocaeli Valisi Gökhan Sözer’di. Derneğin 75'inci konuk konuşmacısı ünvanını da alan Vali Gökhan Sözer kürsüye çıkıp konuşmasını yapmadan önce başarılı köy öğretmenlerine plaketleri verildi.

 

KANDIRALILAR BULUNMALI

Kandıralılar Derneği Başkanı Recep Yıldız, “Kent dışında yaşayan ve başarılı olmuş Kandıralılar bulunarak derneğimiz bünyesine kazandırılmalıdır. Aramalı ve bulmalıyız. Burada koskoca bir Kandıra var ama onlar yok. Bulacağız ve kazandıracağız” dedi.

 

BAŞARILI ÖĞRETMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kandıra’nın köy ve mahallelerinde yetiştirdikleri ve eğitim verdikleri ilköğretim okulu öğrencilerinin bazı sınavlarda yüksek başarılar elde etmesi sonrası bu çocukları eğiten öğretmenler de unutulmadı ve plaketler verilerek ödüllendirildiler. Kocaeli Valisi'nin onur konuğu olduğu gece de Gökhan Sözer’in 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kentte olamayacağının öğrenilmesi üzerine Kandıralılar Derneği o gün yapacağı ödül törenini öne çekerek güzel bir jest yaptı. Öğretmen Kemal Güleryüz’e, Yard. Doç. Dr. Mehmet Bayrak ve Necdet Büyükkağnıcı’ya Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Gülay Yiğitalp’e Kandıra Belediye Başkanı Mustağa Öğren, Emel Duran’a Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Halk Eğitim Merkez Müdür Vekili Mete Domaç’a eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç plaketlerini verdiler. Bu arada Vali Gökhan Sözer'in eşi Semra Sözer'in emekli bir öğretmen oluşu nedeniyle kendisine dernek başkanı Recep Yıldız tarafından çiçek takdim edildi.

 

KANDIRALI GENERALDEN VALİYE PLAKET

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer’e, Kandıralı Bilecik Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz tarafından plaket takdim edildi. Mikrofonu alarak kısa bir konuşma yapan Tuğgeneral Ümit Yılmaz, “Ben komutanlık vasfına kavuşana kadar “Bölük dur, Kandıralı sende dur” takılmalarına dayanmak zorunda kalmış bir vatan evladıyım. Sözlerine devam eden Tuğgeneral Ümit Yılmaz, “Ama yılmadım, çok çalıştım, mesleğimi sevdim ve paşa oldum. Şimdi ise Kandıralı olmayanları durduruyorum demesiyle salon gülmekten kırıldı Hem paşa olmaktan hem de Kandıralı olmaktan son derece gururu duyuyorum” dedi.

 

HALA NACAR MARKA  SAAT KULLANIYORSUNUZ

Kocaeli Valisi, Kandıralılar Derneği’nin düzenlediği gecede konuk konuşmacı olarak kürsüye davet edildiğinde, herkes konuşmasına nasıl başlayacağını merak ederken Vali Sözer, “Sayın Ahsen Okyar beni arayarak bu akşam ki geceye davet etti; eksik olmasın ama saati 19.00 olarak verdi. Biz de hanımla tam saatinde burada olduk ama her zamanki gibi sizler hala Nacar Marka saat takıyorsunuz galiba. Çünkü biz 19.00’da siz Kandıralılar 19.30’da geldiniz” dedi. Salondaki tüm konuklarda kahkahadan kırıldılar.

İzmit ve daha sonra da Kocaeli’nin tarihçesini anlatan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, yaklaşık 1.5 saatlik bir konuşma yaptıktan sonra, kendisine, katılımından ötürü bir plaket verildi

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑