Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıralılar Turizm Koruma Birliği seçildi

İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında meclis üyelerine hitap eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, "Kocaeli'nin turizmle barışık bir kent...

11 Mayıs 2009 Saat: 20:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.535 kez okunmuştur

Kandıralılar Turizm Koruma Birliği seçildi
Kandıralılar Turizm Koruma Birliği seçildi

İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında meclis üyelerine hitap eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, “Kocaeli'nin turizmle barışık bir kent olacağına inanıyorum” dedi

 

İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı toplantısının ilk birleşimi dün Valilik Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Ali Ayaz'ın başkanlığında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler ile Plan ve Bütçe komisyonlarına havale edilmiş olan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1 adet binek araç satın alımı ile ilgili komisyon raporlarının karara bağlanması oldu.

Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile 1 adet binek aracın satın alımına karar verildi. Birleşimin ikinci gündem maddesi, Kocaeli-Sakarya Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma Birliği'nde görev alacak üyelerin seçimi idi. Meclis üyeleri İsmail Akalın, Haluk Şen, Muhammet Karaosmanoğlu ve Recep Şenol birlikte görev almak üzere seçildi.

 

BİRDENBİRE TURİZM KENTİNE DÖNÜŞMEK KOLAY DEĞİL

İl Genel Meclisi'nin birleşiminide hazır bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ise müdürlüğün faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgiler aktardı. Kocaeli'nin büyük bir tarih ve kültür mirasına sahip olduğunu hatırlatan Zamburkan, “Kocaeli'de özellikle son yıllarda önemli yatırımlar yapıldı ve kentin çehresi değişti. 'Müzesiz Kent' olarak bilinen Kocaeli'ye deniz müzesi ve Elektronik Kent Müzesi gibi değerler kazandırıldı. Elbette bir sanayi kentinin birdenbire turizm kentine dönüşmesi kolay değildir. Sanayinin koruma ve kullanma dengesi içerisinde kaydedeceğimiz ilerlemeyle Kocaeli'nin turizmle barışık bir kent olacağına inanıyorum” dedi. Zamburkan Kocaeli'de turizm belgeli 40 otel ve bu otellerde 5 bin 28 yatak bulunduğunu da belirterek, “Yatak sayımız yeterli değildir” dedi.

 



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑