Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Kandıralılar: “Haç takıp Hristiyan mı olalım”

Kandıra’da bir dizi temaslarda bulunan CHP’lilere köylüler dert yandı. Kurtyeri esnaflarından İsmail Turan susuzluk sıkıntısını dile getirdi ve ““Müslüman insanlarız ama abdest alamıyoruz. Haç takıp Hristiyan mı olalım” dedi

3 Ağustos 2012 Saat: 17:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.085 kez okunmuştur

Kandıralılar: “Haç takıp Hristiyan mı olalım”
Kandıralılar: “Haç takıp Hristiyan mı olalım”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kandıra İlçe Başkanı Muzaffer Yağız ve il yöneticileri dün Kandıra çıkarması yaptı. Kandıra’da vatandaşlarla bir araya gelen CHP’liler Kandıra Kovanağzı Sahili’nin Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre kirli çıktığını belirtirken, Cebeci Sahili’ndeki bir vatandaş, Cebeci’ye 28, Kurtyeri’ne ise 45 gündür su gelmediğini söyleyerek, Haç takıp Hristiyan olacaklarını söyledi.
FİKRİ IŞIK İLGİLENMEDİ İlk olarak Cebeci Dikili’de ziyaretlerde bulunan CHP’liler, köy halkının sorunlarını dinledi. 2B kanunundan dert yanan köylüler, arazilerinin mera, hazine, orman ve kumluk alan olarak tespit edildiğini ve bu yüzden satış yapamadıklarını kaydetti. Arazilerinin hangi sınıfa girdiğini net bir şekilde bilmek isteyen köylülerden Osman Ertutar, “Valiliğin tapu kadastrosu değil, ihale yoluyla Denge Harita diye bir firma tespit yapıyor ancak hiçbirimizin arazisi 2 B olarak kabul edilmiyor. Mera ve hazine olarak tespit ediliyor, satış da yapamıyoruz” şeklinde konuştu. AKP’li vekil Fikri Işık’ın da Kandıra’yı ziyaret ettiğini, aynı konuyu gündeme getirdiklerini ancak Işık’ın ‘benim bilgim yok’ dediğini ifade eden Ertutar, “Denge Harita adlı firma AKP’li vekil İlyas Şeker’inmiş. Işık bu konuyla Şeker’in ilgileneceğini söyledi tatmin olmadık” dedi.
SU YOK AMA FATURA VAR Cebeci Dikili’nin ardından Cebeci Sahili’ne giden CHP’liler, burada da yol durumuna dikkat çekti. Yol çalışmalarının bitmediğini, toz toprak içinde iş yaptıklarını söyleyen esnaf ise, 28 gündür Cebeci Sahili’ne su gelmediğini belirtti. Kıyafet satan dükkanların da ikinci el eşya satan dükkanlar gibi gözüktüğünü ifade eden esnaflar, “Bu rezillik ne zaman bitecek, bu yıl hiç iş yapamadık” dedi. Kurtyeri’ne de 45 gündür su gelmediğini kendilerinin de 28 gündür su sıkıntısı yaşadığını dile getiren İsmail Turan isimli bir esnaf, “Müslüman insanlarız ama abdest alamıyoruz. Haç takıp Hristiyan mı olalım” dedi. Suların akmadığı gibi bir de su faturası geldiğini söyleyen Mehmet Şişman isimli esnaf ise kendilerine 290 lira olmak üzere iki su faturası geldiğini söyledi.
KOVANAĞZI VE KERPE’YE GİRİLEMEZ RAPORU Cebeci’nin ardından Kovanağzı Sahili’ne de çıkarma yapan CHP’liler, burada da Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden temin ettikleri temizlik testi ile halkı bilinçlendirmeye çalıştı. Rapora göre Kerpe ve Kovanağzı sahilleri için yüzme amaçlı kullanılmaz ibaresinin bulunduğunu kaydeden vekil Akar, “Burası Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre yüzme amaçlı kullanılamaz çünkü içinde yüksek miktarda mikrobik değerler var” şeklinde konuştu. Kovanağzı Sahili’ne dereden pis su aktığını söyleyen bir vatandaş ise, “CHP’liler gelmeden, belediye vidanjörlerle dereden denize akan pis atıkları temizledi. Daha önce böyle bir temizlik yapılmıyordu” şeklinde konuştu. Bunu duyan Akar ise, “AKP’nin 7 milletvekili ve 13 belediye başkanını buraya bekliyoruz. Belediyecilik sosyal demokratların işi gelsinler buradaki halkı bir duysunlar” diye konuştu.


       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑