Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Kandıralılar, Azeri şair Vahapzade’yi şiirleriyle andı

Bizkandırayız Şiir Topluluğu tarafından Kandıra Yelken Sineması’nda düzenlenen programda Azerbaycan’ın dünyaca ünlü şairi Bahtiyar Vahapzade, şiirleri ile anıldı

28 Şubat 2023 Saat: 11:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 947 kez okunmuştur

Kandıralılar, Azeri şair Vahapzade’yi şiirleriyle andı
Kandıralılar, Azeri şair Vahapzade’yi şiirleriyle andı

Bizkandırayız Şiir Topluluğu, geçtiğimiz günlerde Kandıra Yelken Sineması’nda ‘Kandıra Şiir Akşamları’ adlı bir program düzenledi. Programda Azerbaycan’ın dünyaca ünlü şairi BahtiyarVahapzade anıldı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Filoloji BölümüAraştırma Görevlisi olan Azerbaycan doğumlu Sayalı Hasanzade, emekli Edebiyat Öğretmeni ve Satranç Eğitmeni Mustafa Yıldız’ın BahtiyarVahapzade ile ilgili sorularını yanıtladı.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Etkinliğin başında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatınıkaybedenler anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.Vahapzade’nin 1999 Gölcük depremi üzerine yazdığı şiiri okunurken Kahramanmaraş depremindeki fotoğrafları içeren video ve Bahtiyar Vahapzade’nin tanıtım videosu izlendi. Söyleşide Vahapzade’nin edebi ve siyasi kişiliğinden, Türk dünyasıve edebiyatına bakışından söz edilirken şairin birçok şiiri dekatılımcılar tarafından okundu.

ŞİİR SESLENDİRDİLER
Söyleşide Vahapzade’nin edebi , siyasi kişiliğinden ve Türk dünyası ve edebiyatına bakışından söz edilirken şairin bir çok şiiri katılımcılar tarafından okundu: Ayfer Kocatürk “Deprem” A.D.D. Kandıra Şube Başkanı Zeliha Yalçıntuğ “Atatürk”, Aygün Aynagöz “Şair”, Emre Gülekin “İstanbul”, Ömer Aslan “Anadilim” , Sabahat Ulutaş “Öz Dünyam Menim’’, Olcay Tokdemir “Yunus Emre’’ Ahmet Şakacı “Vicdan’’, Arif Zengin ‘”Bahtiyarım Ben’’, Belgin Yüksel ‘’Gizlidir’’, Müfide Ecevit’’Geceler Penah Yerim’’, Nebahat Yılmazoğlu ‘’Bu Dünyanın’’, Cem Ulutaş’’Hakikatı Yaşatan’’, Prof.Dr. Kürşat Yıldız’’Azerbaycan- Türkiye’’ adlı şiirleri seslendirdiler.

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ

Bizkandırayız Platform Başkanı Aygün Aynagöz, Bahtiyar Vahapzade nin hayat hikayesi, edebi ve sosyal kişiliğinin söyleşisini gerçekleştiren Sayalı Hasanzade’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek, önceki dönem belediye başkanlarından Ecz. İsmail Genç, Ç.Y.D.D.Başkanı Ecz. Sevim Deren ve A.D.D Kandıra Şube Başkanı Mimar Zeliha Yalçıntuğ ile birlikte takdim ettiler. Mustafa Yıldız’ın plaketini ise, 61 sene önce Kandıra Zaferİlkokulu’ndan sınıf arkadaşı Arif Zengin verdi. Kandıra Yelken Sineması’nı kültürel faaliyetlere açan Teoman Yelkencioğlu’na da teşekkür edildi. Şiir okuyanlara katkı belgesi verilmesi ile toplantı sona erdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑