Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıralı hafızlardan Kur’an ziyafeti

Kandıra Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Kandıra Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri Kur’an-ı Kerim ziyafeti, dinleyenlerin duygulu anlar yaşamalarına neden oldu.

9 Temmuz 2013 Saat: 17:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.474 kez okunmuştur

Kandıralı hafızlardan Kur’an ziyafeti
Kandıralı hafızlardan Kur’an ziyafeti
Kandıra Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Kandıra Temsilciliği Turan Güneş Kültür Merkezi’nde düzenledikleri “Kandıra Hafızlarını Dinliyor” isimli Kur’an ziyafetiyle dinleyenlere manevi bir atmosfer yaşattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, İlim Yayma Cemiyeti’nin tarihçesinin gösterildiği slayt gösterisi, protokol konuşmaları, Kur’an tilaveti ve sonunda yapılan dua ile sonlandırıldı. Düzenlenen programa Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, İlim Yayma Cemiyeti İl Başkanı Feyzi Utaş, AK Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
HAFIZLAR KURAN OKUDU Raif Yıldız başkanlığındaki İlim Yayma Cemiyeti üyeleri Faruk Özaydın, Hüdaver Soylu, Halil Olgaç, Muhsin Tekol, Dursun Yılmaz, Abdullah Can, Ayhan Kılıç, Zafer Çolak, Hüseyin Halıcı, Erkan Alkan, Ahmet Can, İsmail Birdane, Orhan Can, İbrahim Yılmaz, Ramazan Öztürk ve İlçe Müftüsü Burhan Bilgin’in çabalarıyla düzenlenen programda Balcı Malaklar Cami İmam Hatibi Muhammed Kozoğlu, Yeşil Cami İmam Hatibi İdris Bebek, Kerpe Camii İmam Hatibi Davut Doğru, Orhan Camii İmam Hatibi Ahmet Çelik, Şefik Camii İmam Hatibi Ercan Rüzgar ve İHL Emekli Kur’an_ı Kerim Öğretmeni Recep Çalışkan tarafından okunan Kur’an tilaveti büyük beğeni topladı.
ZOR ŞARTLARLA KURULDU Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş programın açılış konuşmasında; “İlim Yayma Cemiyeti 1921 yılında camilerden cenazelerin kaldırılamadığı, Kur’an’ı okuyacak hocaların kalmadığı bir dönemde 68 güzel insanın bir araya gelerek, acaba biz bu insanların imanını nasıl kurtarabiliriz diyerek yola çıktıkları bir hizmettir ve çok zor günlerden bu günlere büyük mücadelelerle getirilmiştir. Bu tür hayır ve hizmet kuruluşlarına günümüzde daha çok ihtiyaç vardır. Tabiat boşluk kabul etmez. Bir yerde bir boşluk varsa oralar mutlaka bir şeyle dolar. Her alanda oluşabilecek o boşlukları bizim doldurmamız gerekiyor. Burada düzenlenen programı tebrik ediyor, katılımcıların hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
HAFIZLARA PLAKET İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, Belediye Başkanı Cengiz Kan ve Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan tarafından yapılan destek ve tebrik konuşmalarını ardından Kur’an tilaveti ile devam eden program, katılımcılara plaketlerinin verilmesi ve İlçe Müftüsü Burhan Bilgin tarafından yapılan dua ile sona erdirildi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑