Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra'da palamut bereketi, fiyatlar yarı yarıya düştü

Kandıra'da palamut sezonunun başlamasıyla birlikte bu yıl balıkçı ağları adeta Palamutla doldu, taştı. Bu sezon yaşanan Palamut bolluğu fiyatlar yarı yarıya düştü

22 Eylül 2022 Saat: 08:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.747 kez okunmuştur

Kandırada palamut bereketi, fiyatlar yarı yarıya düştü
Kandıra'da palamut bereketi, fiyatlar yarı yarıya düştü

Kocaeli’de balık sezonunu açılmasıyla birlikte balıkçı tegahları da şenlenmeye başladı. Ay başında başlayan balık sezonunun ardından bu sene en dikkat çeken şey ise bütün balıkçılardaki Palamut bolluğu oldu. Sezon başından bu yana yaşanan palamut bolluğu, fiyatları da geçen sezona göre yarı yarıya düşürdü.

25-40 LİRA ARASI
Özellikle Karadeniz’de yaşanan Palamut bolluğu ile Kandıralı balıkçılar, ağlarını Palamutla doldururken yaşanan bu bolluk balık fiyatlarına da olumlu yönde yansıdı. Kefken ve Bağırganlı Limanında 200'e yakın irili ufaklı tekne sezonun en bol balığı olan palamut için ağlarını denize bırakıyor.  Kandıra açıklarında yakalanarak tezgahlarda satışa sunulan Palamutlarda fiyatlar ise balığın boyutuna göre 25 lira ile 40 lira arasında değişiyor.

FİYATLAR DAHA DA DÜŞER
Balıkçı tezgahlarında satılan çoğu Palamutun Karadeniz’de tutulduğunu söyleyen Kocaelili balıkçılar, şu anki fiyatların geçen sezonun yarısı olduğuna da dikkat çektiler. Ay başında fiyatı 100 liraya kadar yükselen Palamutu şu an 25 liraya almak mümkün. Yaşanan bolluk nedeniyle Palamut fiyatlarının bu denli düştüğünü belirten Kocaelili balıkçılar, fiyatların daha da düşmesini bekliyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑