Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Kandıra'da Aşık Veysel Anması

Kandıra Yelken Sinemasında düzenlenen programı topluluk üyelerinden eğitimci Sebahat Ulutaş sunarken Aşık Veysel’in eserlerini sağlık çalışanı sanatçı Derya Demirel sazıyla seslendirdi.

24 Mart 2023 Saat: 09:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 988 kez okunmuştur

Kandırada Aşık Veysel Anması
Kandıra'da Aşık Veysel Anması

Büyük halk ozanı Aşık Veysel ölümünün 50. yıl dönümünde Bizkandırayız şiir topluluğu tarafından anıldı.

Kandıra Yelken Sinemasında düzenlenen programı topluluk üyelerinden eğitimci Sebahat Ulutaş sunarken Aşık Veysel’in eserlerini sağlık çalışanı sanatçı Derya Demirel sazıyla seslendirdi. Öncelikle Veysel’in yaşam öyküsü anlatıldı. Ardından halk ozanı, aşıklık geleneği ve Anadolu da halk şiirleri türlerinden bahsedildi. Aşık Veysel’in şiirleri de topluluk üyeleri tarafından seslendirildi.

Aşık Veysel ile ilgili anektodlar

Şiir okuyanlar arasında bulunan ve programa İstanbul’dan katılan Prof. Dr. Demir Kürşat Yıldız, hemşehrileri Aşık Veysel’i tanıyan annesi ve babası ile yaptığı mini röportajları aktardı. Ömer Arslan, Aliye Erdoğmuş, Mustafa Yıldız, Olcay Tokdemir, Nurşen Aynagöz, Begüm Uslu, Gülümser Arslan, Beyza Tokdemir, Cem Ulutaş, Prof. Kürşat Yıldız, Müfide Ecevit Aşık Veysel’in şiirlerinden örnekler sundular. Emekli edebiyat öğretmeni İpek Sümer ve Mustafa Yıldız, Aşık Veysel ile ilgili anektodlar anlattılar.

Plaket takdimi
Program katılımcılara katkı belgesi ve sunumu gerçekleştiren Sebahat Ulutaş’a plaket verilmesinden sonra tamamlandı. Gecenin sürprizi ise katılımcıların, Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz’e Kandıra Şiir Akşamlarını sürekli olarak düzenlemesi ve Kandıra kültürüne katkılarından dolayı plaket vermeleriydi.

Sebahat Ulutaş’a plaketi Milletvekili aday adayı Mehtap Memiş ve Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz verdi. Katılımcı belgeleri de şiirleri okuyan tüm katılımcılara dağıtıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑