Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

Kandıra'da 17 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Kandıra'da 17 yıl önce işlenen faili meçhul cinayet polis ekiplerince aydınlatıldı. Gözaltına alınan ve ifadesinde cinayeti işlediğini kabul eden şüpheli, tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlarca tutuklandı.

1 Aralık 2022 Saat: 08:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.457 kez okunmuştur

Kandırada 17 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı
Kandıra'da 17 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Dedektifleri, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Veysal Tipioğlu’nun talimatı ile tozlu raflarda kalan faili meçhul cinayet ve kayıp dosyalarını tekrar incelemeye aldı.

Bugüne kadar 18 ayrı faili meçhul cinayet ve kayıp dosyasını aydınlatan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Dedektifleri son olarak Kandıra Alefli Mahallesi'nde 9 Eylül 2005 tarihinde meydana gelen olayda, çiftçilikle uğraşan, evli ve 3 çocuk babası Seyfettin Arıcı (57) koyunları otlatmak için gittiği arazide av tüfeği ile öldürülmüş halde bulundu.

Olayın ardından yapılan çalışmalarda cinayetin zanlısı bir türlü yakalanamadı, 17 senedir olay faili meçhul olarak kaldı. Dosya yeniden ele alınarak soruşturma derinleştirildi. Uzmanlaşan personel arasından seçilerek kurulan özel ekip, adeta iğneyle kuyu kazarak raflardaki dosyaların her satırını tek tek inceleyerek yeni delillere ulaştı.

KOMŞUSU ÇIKTI
Yapılan saha araştırmaları sonucu 17 yıl önce öldürülen Seyfettin Arıcı’nın aynı mahalleden komşusu S.D.(54) yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguya alınan S.D., cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. S.D.’nin Arıcı ile aralarında 1986 yılında yaşanan bir olay nedeniyle husumet bulunduğu ve olay günü karşılaştıklarında aralarındaki husumet nedeniyle Arıcı’yı av tüfeği ile öldürdüğünü söyledi. Zanlı S.D. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TİPİOĞLU’NUN TALİMATIYLA 19’UNCU DOSYA AYDINLATILDI
Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında tozlu raflardaki 19’uncu dosyayı yeniden açan Cinayet Büro Dedektifleri son 2,5 yılda 19’uncu faili meçhul cinayeti aydınlatmış oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑