Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra yolunda, dönüş çilesi

Kandıra Sahillerine akın eden tatilciler havanın kapalı olmasına rağmen tüm plajları tıka basa doldurdu. Çok sayıda tatilci Kandıra sahillerinde yer bulamazken ramazan öncesi denize girmek için halk adeta birbiriyle yarıştı.

8 Temmuz 2013 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.957 kez okunmuştur

Kandıra yolunda, dönüş çilesi
Kandıra yolunda, dönüş çilesi
Ramazan ayının yaklaşması ile vatandaşlar soluğu Kandıra sahillerinde aldı. Çevre illerden ve ilçelerden on binlerce vatandaş gelmesiyle Kandıra sahilleri doldu taştı. Kandıra sahilleri, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte cumartesi Pazar günleri sahiller adeta doldu taştı. Ramazan öncesi son tatilini yapmak isteyen vatandaşlar Kandıra sahillerine akın etti. KANDIRA SAHİLLERİNDE KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU 7'den 70'e herkesin sabahın erken saatlerinden itibaren geldiği sahil, öğle saatlerinde sıcaklığın 30 dereceye yaklaşmasıysa tıklım tıklım oldu. Sadece bölge halkı değil, çevre illerdeki vatandaşların da gelmesiyle sahilde adeta adım atacak yer kalmadı. Bu nedenle Kandıra'nın araç trafiği de adeta kitlendi. Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.
HAFTA SONU KANDIRA SAHİLLERİ ÇEKİLİR GİBİ DEĞİL Ramazan ayının yaz sıcaklarına geldiği bu yıl denize girebilme süresinin kısıtlı olması nedeniyle cumartesi ve özellikle pazar günleri Kandıra sahillerinde tabiri caizse “iğne atsanız yere düşmez”gibiydi. Sakarya ve İzmit yolundan Kandıra sahillerine akın eden araçlar sahillerimizdeki trafiği altüst ediyor. Denizde bir kişilik yer bulmanın güç olduğu hafta sonlarında otomobillere park edecek yer bulmak ise neredeyse imkansız.
25 BİN ARAÇ KANDIRA SAHİLLERİNDE Kandıra sahillerine sadece bölge halkı değil, çevre illerdeki vatandaşların da gelmesiyle plajlarda adeta adım atacak yer kalmadı. Bu nedenle Kandıra'nın araç trafiği de hayli yoğundu. Hafta sonunda Kandıra'ya 25 bin civarında araç günübirlik olarak giriş yaptı. Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. Buda tatilcileri bir hayli zora sokuyor. Hem müteahhitler hem de tatilciler bu sezon adeta çile çekiyor.
TÜM KONAKLAMA VE RESTAURANTLAR DOLDU TAŞTI Kandıra’ya tatil için gelen çok sayıda vatandaş tüm sahillerin tıka basa dolmasıyla zor anlar yaşadı. Tüm konaklama tesisleri günler öncesinden dolarken binlerce tatilci Kandıra sahillerinde yer bulamadı. Günübirlikçilerin akınına uğrayan sahillerimiz dolup taştı. Araçlarıyla Kefken, Kerpe, Kumcağız, Cebeci sahillerine gelen tatilciler denize ulaşabilmek için büyük uğraş verdi. Yol kenarları, otoparklar ve boş arazilerle dolup taşan araçları kontrol etmekte zaman zaman jandarma trafik ekipleri de zor anlar yaşadı.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla tüm tatilcilerin bu zaman dilimini fırsat bilip sıkıştırdıkları tatilde Kandıra’nın tüm sahillerinde konaklama, restaurant, ulaşım ve dinlenme tesisleri yetersiz kaldı. Bu kalabalığa fazla alışık olmayan işletmeciler yoğun talebe cevap veremediler. Plajlarımızda denize giren vatandaşlarımız güneşlenmek için kumsala uzanabilecek yer dahi bulamadılar. Turizm bölgesi ilan edilen sahillerimiz artık tatilcilere yetersiz kalıyor. Tüm sahillerimizde iğne atsak yere düşmeyecek manzaralar yer alıyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑