Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra yoğurdu özel firmaların rakibi oldu.

Kandıra yoğurdu etiketsiz ve ürün bilgisi olmadığından dolayı market ve bakkallarda yasaklamıştı. Vatandaş ilçe tarım müdürlüğünün bu kararına tepki gösterdi. Bakkallar ve marketler yeniden Kandıra yoğurdunu satmaya başladı.

15 Kasım 2012 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.793 kez okunmuştur

Kandıra yoğurdu özel firmaların rakibi oldu.
Kandıra yoğurdu özel firmaların rakibi oldu.
Kandıra yoğurdu denetim sonrasında etiketsiz ve üretim bilgisi olmadığından dolayı market ve bakkallarda yasaklanmıştı. Kandıra ‘nın her köşesinde Kandıra yoğurdu adı altında satılan yoğurtların gerçek Kandıra yoğurdu olmama gerekçesiyle üreticiler tarafından şikayette bulunulmuştu. Bunun üzerine Tarım Müdürlüğü ekipleri Kandıra market ve bakkallarda bir denetim yaptı. Etiketsiz ve üretim bilgisi olmayan tüm yoğurtların satışı yasaklandı.
YASAKLANDI AMA.. Kandıra yoğurdunun tadını alan yüzlerce vatandaş market ve bakkallarda kandıra yoğurdunu bulamayınca köylere ve pazara indi. Kandıra İlçe Tarım Müdürlüğü Kandıra yoğurdunun satışlarını kontrol altına almak istese de bir türlü başaramadı. Kandıra yoğurdu büyük ilgi görürken diğer marka yoğurtlar o kadar tüketilmiyor. Bu da bakkal ve marketçileri zora sokuyor. Şimdilerde kandıra yoğurdu yine tüm market ve bakkallarda satışa sunuluyor.
YOĞUN İLGİ VAR Akalın marketin işletmecisi Mustafa Oğuz, “Kandıra yoğurduna büyük talep olduğu için köylere sipariş vererek Kandıra’nın doğal manda yoğurdunu marketimizde satıyoruz. Kandıra yoğurdunun anlaşılması için bakracın ters çevrilmesine rağmen dökülmüyorsa bu Kandıra yoğurdudur. Kandıra yoğurdunun yüzde 70’i manda sütü yüzde 30 u ise inek sütünden oluşuyor. Bir bakraç yoğurdu tüketiciye 12 liraya satıyoruz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑