Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra’ya Hayat Verecek Namazgah Barajında 1 Milyon M3 Su Birikti

Türkiye’de içmesuyu barajı inşa eden iki

5 Kasım 2013 Saat: 00:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.338 kez okunmuştur

Kandıra’ya Hayat Verecek Namazgah Barajında 1 Milyon M3 Su Birikti
Kandıra’ya Hayat Verecek Namazgah Barajında 1 Milyon M3 Su Birikti
Barajda, gövde kil ve kaya dolgu ile dolu savak betonarme çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, 25 gün önce başlanan su tutulması ile birlikte barajda yaklaşık 1 milyon metreküp su depolandığını söyledi. BARAJDA 1 MİLYON M3 SU Kocaeli’nin turizm bölgesi olan Kandıra’nın içmesuyu ihtiyacını karşılayan yerel su kaynakları yaz aylarında yetersiz kalıyor ve bölgede su sıkıntısı yaşanıyordu. Bunu göz önünde bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçe merkezinden geçerek Karadeniz’e akan Namazgah deresi üzerinde 25 milyon m3 kapasiteli Namazgah barajını projelendirerek inşaatına 2011 yılı sonlarında başladı.
Merkezi kil çekirdek ile kaya dolgu olarak yapılan Namazgah barajının inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. 504 metre uzunluğundaki barajın gövde kil, kaya dolgu ile filtre yapımı yanı sıra dolu savak betonarme imalatları ile kapak mekanik montajları yapılıyor. 6 Ekimde su tutulmaya başlanan barajda, bölge yeteri kadar yağış almamasına rağmen geçen 25 gün gibi sürede yaklaşık 1 milyon m3 su birikti. BAYRAM,”BARAJ BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK” Bölgenin içmesuyu problemini giderecek olan Namazgah barajının yapımını belirledikleri program çerçevesinde tamamlanma aşamasına getirdiklerini belirten Genel Müdür İlhan Bayram, barajı bölgeye kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Baraj ile bölgenin cazibe merkezine haline geleceğini de vurgulayan Genel Müdür İlhan Bayram, “Kandıra ve çevresinin yıllardır çektiği içmesuyu sıkıntısı ile yaşanan taşkınları önüne geçecek Namazgah barajında son aşamaya geldik. Kalan çalışmaları da kısa zamanda tamamlayarak barajı faaliyete alacağız.
Barajda yapılan terfi merkezini geçtiğimiz aylarda faaliyete alarak içmesuyu arıtma tesisine su verdik ve ilçenin bu aylarda yaşadığı su sıkıntısını giderdik. Ekim ayı başında barajda su tutulmasına başladık ve yağış olmamasına rağmen barajda yaklaşık 1 milyon m3 su birikti. Her gün barajın göl seviyesi artıyor. Baraj, tamamlanması ve devreye girmesi ile birlikte bölge için önemli bir cazibe merkezi olacak.”dedi. ÇOK İŞLEVLİ BARAJ Kandıra ilçe merkezi ve Karadeniz sahilindeki turistik yerleşimler ile Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerine bağlı toplam 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacını karşılayacak Namazgah barajı, içmesuyu ihtiyacı yanı sıra su taşkınlarını da önleyecek. Elektrik üretiminin de yapılması planlanan baraj, aynı zamane sulamada da kullanılması hedefleniyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑