Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra, Şehitleri unutmadı

Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü nedeniyle Kandıra'da Çanakkale'nin son Kahramanları adlı piyesle Çanakkale Destanı'nı baştan yazdılar.

11 Mayıs 2009 Saat: 21:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.157 kez okunmuştur

Kandıra, Şehitleri unutmadı
Kandıra, Şehitleri unutmadı

Çanakkale Zaferi’nin 94. yıldönümü nedeniyle Kandıra’da Çanakkale’nin son Kahramanları adlı piyesle Çanakkale Destanı’nı baştan yazdılar.

 

ÜNAL CANKURT

18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 94 yıldönümü, Çanakkale Şehitlerini Anma programı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kandıra Garnizon Komutanlığının ortaklaşa düzenlediği Şehitleri anma programı Kandıra Lisesi öğrencilerinin öncülüğünde şiirler okunduğu program Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çanakkale Savaşı’nın öneminin anlatıldığı etkinliklerde öğrencilerin düzenlediği piyes de izleyenler o anları adeta yaşadılar Turan Güneş’te düzenlenen programa Kandıra İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Kandıra Garnizon Komutanı Özden Çelik, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahim Türkmen, Kandıra İlçe Jandarma Komutanı Deniz Çezik, Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Kurban, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hayri Kır, daire müdürleri, DP Kandıra İlçe Başkanı Levent Yağız ve Başkan adayı Olcay Çelik, Kandıra AKP Belediye Başkan adayı Cengiz Kan ile sivil toplum kuruluşları’nın temsilcileri, öğrenciler, şehit, gazi aileleri ile çok sayıda subay ve astsubay katıldı.

 

“Çanakkale’nin son Kahramanları” adlı piyes sahnelendi

Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Merkezinde düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmayı Kandıra Lisesi Coğrafya Öğretmeni Adem Akyazıcı yaptı. Ardından Pyd. Yzb. Ahmet Gültepe Türk Silahlı Kuvvetlerinin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak Çanakkale Şehitlerini 94. yıldönümünde Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi onurla ve gururla anıyoruz diye konuştu. Programda konuşan Pyd Yüzbaşı Zafer Akbaş, Yüce Türk Ulusu büyük millet Çanakkale Şehitleri anma Gününü gururla anıyoruz diyerek Çanakkale savaşında Kahraman Türk askerlerinin zaferini anlattı. Daha sonra Çanakkale ve Neden Ağlıyorsun Çanakkale? İsimli şiirlerin okunduğu, Edebiyat öğretmeni Sinan Duran tarafından hazırlanan Çanakkale’nin son kahramanları adli piyes,  Slayt gösterisi ve Müzik öğretmeni S.Güngör Demir eşliğinde Kahramanlık Türküleri ve Marşlar okunarak program sona erdi.

 



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑