Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kandıra sahillerine 45 bin YTL ödenek

Turizm Bakanlığı'nın Kandıra sahillerinin 1/25.000 imar planı için ayırdığı 45 bin YTL ödenek geldi. Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, söz konusu ödeneğin İl Ö...

11 Mayıs 2009 Saat: 01:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.509 kez okunmuştur

Kandıra sahillerine 45 bin YTL ödenek
Kandıra sahillerine 45 bin YTL ödenek

Turizm Bakanlığı'nın Kandıra sahillerinin 1/25.000 imar planı için ayırdığı 45 bin YTL ödenek geldi. Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, söz konusu ödeneğin İl Özel İdaresi'nin hesabında olduğunu söyledi

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan'ın girişimleri ile 8 Aralık 2006 tarihinde turizm alanı olarak ilan edilen Kandıra sahillerinin 1/25.000 imar planı için Turizm Bakanlığı'nın ayırdığı 45 bin YTL'lik ödenek geldi. 52 kilometre uzunluğunda, 1 buçuk kilometre genişliğinde alanı kapsayan bölgenin imar plan çalışmaları bu ay sonunda bitiyor.

 

Zamburkan mutlu

Kandıra sahillerinin turizm alanı ilan edilmesi için büyük çaba sarf ettiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, bakanlık kararıyla turizm alanı ilan edilen Kartepe, Kandıra ve Yazlık ılıcalarına da büyük önem verdilerini dile getirdi. Zamburkan, Kandıra sahilleri ile ilgili imar planı çalışmalarının Kandıra Belediyesi tarafından yürütüldüğünü söyledi. Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ""Geçtiğimiz aralık ayında ihalesini yaptık. Ankaralı bir firma tarafından imar planları yapılıyor. 3 ay süre vermiştik. Bu ay sonunda süre bitecek. Daha sonra askıya çıkarıp bakanlığa göndereceğiz. Bu projenin tamamlanmasıyla sahilde yapılacaklar ortaya çıkacak.""

 

Turizm atağı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışmalarının bir süre önce hazırlanan ""2007-2011 Stratejik Planı""na göre yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Zamburkan, ilimizdeki turizm projeleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: ""Planımıza göre Gebze Demirciler Konağı'nda çalışmalar başladı. Çukurbağ kazı alanının kamulaştırma işlemleri bitti. Sırrıpaşa Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Gebze'de bulunan Arap Çeşme ve Osmanlı Su Dolabı restorasyonları yapılacak. Benim en önem verdiğim proje Bekirpaşa'dan Orhan Mahallesi'ne kadar uzanan kale burç kalıntılarının turizme kazandırılması. Restorasyon ve ışıklandırma çalışmaları için bakanlıkla yazışmalar başladı. Bunun yanında Cebeci Kefken adasının turizme açılması ve Gölcük Saraylı evlerinin yaşatılması projesine de önem veriyorum.""

 

Yazlık'a otel gerek

Uzun zamandır açılması beklenen Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin Bayındırlık Müdürlüğü tarafından keşiflerinin yapıldığını ve bakanlıktan onay gelince açılacağını da söyleyen Zamburkan, Yazlık beldesinde termal turizm için yapılacak otel için yatırımcılara açık olduklarını ifade etti. Zamburkan, Sabancı Kültür Merkezi içinde yer alan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yeni yapılan belediye sarayı gibi beyaz dış cepheye sahip olması için yazışmaların başladığını da sözlerine ekledi.

 

ÜNAL CANKURT

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑