Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra sahilleri bayramda doldu taştı

Büyükşehir tarafından kente kazandırılan plajlar, güney sahillerini aratmadı. Dört günlük bayramını tatilciler Kocaeli sahillerinde geçirdi

12 Ağustos 2013 Saat: 11:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.601 kez okunmuştur

Kandıra sahilleri bayramda doldu taştı
Kandıra sahilleri bayramda doldu taştı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan plajlar Ramazan Bayramı’nda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Güney sahillerini aratmayan görüntüler oluşurken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bayram tatilini Darıca ve Kandıra’da vatandaşlarla birlikte denize girerek geçirdi.
ÖNCE AKRABA ZİYARETİ SONRA PLAJ Ramazan ayı boyunca oruç tutan vatandaşlar 4 günlük Ramazan Bayramını plajlarda geçirdi. Aile ve akraba ziyaretlerinin hemen ardından plajlara koşulurken en çok ilgi Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer ve Kandıra Cebeci ile Darıca Bayramoğlu Plajlarına gösterildi.
BAŞKAN DA VATANDAŞLARLA BİRLİKTE SERİNLEDİ Başkan Karaosmanoğlu, bayramın birinci günü kentin batı bölgesine kazandırılan ve yaz sezonu başında açılışı yapılan Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda geçirdi. İkinci gün Mavi Bayraklı Kandıra Cebeci sahiline giden Başkan Karaosmanoğlu vatandaşlarla birlikte serinledi.
22 PLAJ VATANDAŞLARA HİZMET VERDİ Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden biri de plajlar oldu. Yaz sezonu boyunca 1 milyondan fazla günü birlik turistin ziyaret ettiği 70 kilometre uzunluğundaki Babalı, Dikili, Tuzağzı, Cebeci, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız, Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı sahilleri ile Körfez Kirazlıyalı, ile Başiskele, Kavaklı, İhsaniye, Karamürsel, Dereköy, Ereğli, Ulaşlı, Halıdere, Derince, Yarımca, Tavşancıl sahilleri vatandaşların uğrak yerleri oldu.
MAVİ BAYRAKLI ALTINKEMER VE CEBECİ PLAJI Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ve Kandıra Cebeci Plajı Mavi Bayrak ile onurlandırıldı. Mavi Bayrak almak için yüzme suyu kalitesi, deniz suyu analizlerinin ilanı ile çevre eğitimi ve bilgilendirme gibi kriterlere uygunluk aranıyor. 190 metre uzunluğundaki plajda engelli vatandaşlar için her türlü olanaklar mevcut. Ayrıca cankurtarma ve ilkyardım olanakları mevcut olan plajda 1 adet anfi tiyatro da bulunuyor.
KÖRFEZ ESKİ GÜZELLİĞİNE KAVUŞUYOR Kocaeli’de Karadeniz’de olduğu gibi Marmara Denizi’nde de denize girilebiliyor. Sanayi atıklarının yıllardır kirlettiği Marmara, giderek eski berraklığına, temizliğine kavuşuyor. Deniz uçağıyla denetim yapan, deniz süpürgeleriyle deniz yüzeyindeki çöpleri temizleyen Büyükşehir, atıksu arıtma tesisleriyle de Körfezin kirlenmesine izin vermiyor. Sadece Gebze Atıksu Arıtma Tesisi’ne 67 milyon TL’lik yatırım yapan Büyükşehir, 16 arıtma tesisiyle atıksuların yüzde 98’ini arıtıyor. Hedefe Körfeze ve Karadeniz’e akan suların tamamını arıtmak.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑