Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra Orhan ve Aydınlık mahallesi çamur deryası

Kandıra’d

18 Ocak 2013 Saat: 23:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.629 kez okunmuştur

Kandıra Orhan ve Aydınlık mahallesi çamur deryası
Kandıra Orhan ve Aydınlık mahallesi çamur deryası

Kandıra 3 yıldan beri çamurdan kurtulamadı. Kandıra’da başlatılan alt yapı çalışmalarının yazın tozu kışın çamurundan ilçe halkı illallah etti. Aydınlık ve Orhan Mahallesi’nde 4 ay önce başlatılan doğalgaz çalışmaları kış ayına denk gelmesiyle cadde ve sokaklar çamur dergahına dönüştü. Bu mahallede yaşayan binlerce vatandaş 4 aydan beri çamur içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.
İki Mahalle Aylardır Çamur İçinde Aydınlık ve Orhan Mahalleleri’nin cadde ve sokakları çamur içerisinde. Kültür, Zafer, Tabakhane, Hunlar Caddeleri’nde doğalgaz çalışmasının tamamlanmasının ardından bu cadde ve sokaklar çamur dergahına dönüştü. Yetkililer çalışma yaptığı alanlara alt yapı malzemesi sermeyince mahalle ve sokaklar çamur içerisinde kaldı.
En Azından Geçici Bir Çözüm Kandıra’nın Zafer İlkokulu’nda yüzlerce öğrenci sabah, öğle ve akşam bu çamur içerisinde okullarına gidip gelmeye çalışıyor. Çocuklar her gün çamur içerisinde kalırken veliler yetkililere en azından geçici bir çözüm üretmelerini istiyor. Binlerce vatandaş her gün bu çamur içerisinde çile çekiyor.
Halka Çile Çektirmeyin Zafer İlkokulu’na gelen ana sınıfı, engelli sınıfı ve ilkokul öğrencileri okulların açıldığı günden bugüne kadar bu çamur içerisinde okullarına gitmeye çalışıyor. Ana sınıfı ve engelli sınıfı öğrencileri, velileri okullarına bırakırken yetkililere veryansın ediyor. Vatandaşlar, “Yetkililer hiç mahallemize gelmiyorlar mı? Bu halkın ve öğrencilerin aylardır çamur içerisindeki çilesini hiç mi görmüyorlar? Hizmet veriyoruz diye halkımıza adeta çile çektiriyorlar. En azından halkın ve öğrencilerin sıkça kullandığı cadde ve sokaklara çamur olmayan alt yapı malzemesi serilsin. Her gün üzerimiz çamur içerisinde” diyerek yetkililere seslendi.
Öğrenciler Başkana Seslendi Zafer İlkokulu öğrencisi, “Her gün bu çamur içerisinde okuluma gidip geliyorum. Üzerim çamur olmaması için büyük gayret etsem de mümkün olmuyor. Bundan dolayı her gün üzerimi değiştirmek zorunda kalıyorum. Belediye başkanımızdan okulumuzun yolunu bir an önce yapmalarını istiyorum” diyerek sıkıntısını dile getirdi.
Mahalle Halkının İsyanı Mahalle halkı, “3 yılı aşkın mahallemizde alt yapı çalışmaları bir türlü tamamlanmadı. Kanalizasyon, yağmur suyu, temiz su gibi çalışmalar 2 yıl önce tamamlanmıştı. Yollarımıza dökülen mıcırlar üzerinde yürüyerek yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu yaz sonunda mahallemize doğalgaz hattı döşenmek için tüm cadde ve sokaklar kazıldı fakat çamurdan aylardır bir türlü kurtulamadık. Doğalgaz hattının döşendiği alanlara mıcır döşenmeyince tüm yollarımız çamur içerisinde kaldı. Aylardır bu çamur içerisinde Orhan ve Aydınlık mahallesi çile çekiyor. Yetkililerden bir an önce mahalle yollarımızın yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑