Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kandıra’nın Sahillerine Neşter

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra sahillerinde incelemelerde bulundu.

20 Aralık 2011 Saat: 00:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.493 kez okunmuştur

Kandıra’nın Sahillerine Neşter
Kandıra’nın Sahillerine Neşter
Kandıra’yı geleceğe taşıyacak hizmetler yaptıklarını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kandıra’da büyük bir alt yapı hamlesi başlattık, sahillerimize el attık. Bu yaz Kandıra’nın sahilleri, dünyanın en güzel ve temiz sahilleri olacak, bir cazibe merkezi haline gelecek’’ dedi. KANDIRA’YI GELECEĞE TAŞIYORUZ Başkan Karaosmanoğlu, özellikle yaz aylarında yerli turistlerin rağbet ettiği en gözde mekanlardan olan Kandıra’nın sahillerinde incelemelerde bulundu. Eşsiz bir sahil bandına sahip bulunan, Karadeniz’in kıyısındaki Kandıra’yı Büyükşehir’in hizmetleriyle geleceğe taşımayı planladıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu’na incelemeleri sırasında Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Park ve Bahçeler Müdürü Cenan Turan ile İSU Genel Müdürü İlhan Bayram eşlik etti. İncelemelerde Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ile AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk de hazır bulundu. Sahil incelemelerine Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal da katıldı. ALTYAPI VE ÜSTYAPI HAMLESİ Kandıra sahillerinde yer alan Kerpe, Kumcağız, Kefken, Kovanağzı ve Cebeci’de denetlemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, yaz ayları öncesinde yapılması planlanan çalışmaları da gözden geçirdi. Yapılacak çalışmalarla ilgili gerekli talimatları veren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kandıra sahil ve turizm bölgesi. Şu anda doğalgazını götürdük, iç şebekeleri tamamlanıyor. Şehir içindeki su şebekelerini ve kanalizasyon şebekelerini yeniliyoruz. Bütün kanalizasyonlar Namazgah Deresi’ne akıyordu. Şimdi Namazgah Deresi, su gondollarının yüzdüğü, dünya cenneti bir yer haline geldi. Kandıra’nın iç yollarını da elden geçiriyoruz’’ ifadesini kullandı.
KANDIRA’YA 200 TRİLYONLUK YATIRIM Büyükşehir olarak Kandıra’nın sahillerine el attıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Sahillerimizde zaten bakım yapıyorduk. Sahillerimizin yaz aylarında su problemleri oluyordu, kaynaklar artan nüfusa yetmiyordu. Tatil günlerinde Kandıra’nın nüfusu 300 bini buluyor. Mevcut kaynaklar yetmiyor. Şimdi Namazgah Barajı’na başladık. İnşaatı devam ediyor, isale hatları devam ediyor. Arıtma tesisini zaten yapmıştık. Kandıra’nın sahillerine de atık su arıtma tesisleri yapıyoruz, yaz aylarına kadar altyapıyı tamamlayacağız. Burada çok büyük bir yatırım yapıyoruz. Barajla birlikte 200 trilyonluk bir yatırım. Kandıra’nın buna ihtiyacı vardı. Kandıra’nın sahillerinde derme çatma görüntüler ortadan kalkacak, sahillerimiz dünyanın en güzel sahillerinden daha güzel olacak’’ açıklamasını yaptı. KOVANAĞZI PLAJI Kandıra sahillerinde yapılan incelemeler sonucunda alınması planlanan tedbirler ise şöyle; Kovanağzı plajında kumsal temizlenerek, iyileştirme çalışması yapılacak. Plaj kullanıcılarının ihtiyaçları belirlenerek, duş, soyunma kabinleri gibi eksikler giderilecek.
KUMCAĞIZ PLAJI Kumcağız plajında kıyıdan geçen yol trafiğe kapatılıp, yürüyüş yolu olarak tasarlanacak. Araç trafiği kumsal alandan uzaklaştırılacak. Yürüyüş yolu ile kumsal arasına taş duvardan istinat duvarı yapılacak. Yeşil alanlar ve parklar tasarlanacak. Üstü kapalı çelik kafeler ve eğlence alanları kıyıdan uzaklaştırılıp, yerine yeşil alan ve meydanlar yapılacak. Plaj kullanıcılarının ihtiyaçları belirlenerek, duş, soyunma kabinleri gibi eksikler giderilecek.
CEBECİ PLAJI Cebeci plajında kıyıdaki yeşil alanda iyileştirme yapılacak. Yeşil alan çevresi korumaya alınacak. Araçların park etmesi önlenecek. Denize akan deşarj kanalları ıslah edilecek. Plajın gerisinde taş duvar ve tahkimatla denizin kıyıdaki tahribatı önlenecek. Ayrıca duş ve soyunma kabinleri konulacak.
KERPE PLAJI Kerpe plajında kumsalın temizliği yapılarak, iri taşlar ayıklanacak. Kumsalın iyileştirilmesi yapılacak. Sahile yakın alanlarda bulunan işletmeler kaldırılarak, daha geride belirlenen alanlara taşınıp, yaya sirkülasyonu sağlanacak. Bu alanlar daha geniş yeşil alan ve meydan düzenlemesi yapımı için kullanılacak. Kıyıda işgal edilmiş alanlar, yaya yolu ve yeşil alan olarak değerlendirilecek. Kayalık alan çevresi, yeşil alan olarak düzenlenecek. Kayalık alanda spot aydınlatma yapılacak. Kayalık alandan Kerpe’nin merkezine kadar kıyıdaki engeller kaldırılarak, yaya yolu ile bağlantısı sağlanacak. Kayalık alanın çevresinde seyir terasları tasarlanacak. Kerpe’nin merkezindeki kamuya ait alanda meydan tasarlanacak. Plaj kullanıcılarının ihtiyacı olan duş ve soyunma kabinleri yapılacak.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑