Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Kandıra’nın köyleri meclis’te

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bölgesinin sorunlarını TBMM gündemine taşımaya devam ediyor. Türkkan bu kez de Kocaeli Kandıra’ya bağlı Teksen ve Selametli köylerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

12 Kasım 2014 Saat: 16:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.852 kez okunmuştur

Kandıra’nın köyleri meclis’te
Kandıra’nın köyleri meclis’te
Önergesinde, “Kocaeli Kandıra’ya bağlı Teksen ve Selametli köyleri mahalle statüsü kazanmasının ardından hizmet alma noktasında sıkıntı yaşayan köylerimizdendir” ifadesini kullanan Türkkan, Teksen köylülerinin uzun zamandır yol sıkıntısı yaşadığını belirtti. Teksen’den nüfus olarak daha büyük olan Akçaova Köyü’ne gidiş yolunun uzun zamandır bozuk ve bakımsız olduğunu belirten Türkkan, bu yolun ihalesinin 6 Mayıs 2013’te yapıldığını, ancak yolun hala asfaltlanmadığını vurguladı. Teksen-Selametli arasındaki yol da çok kötü durumdadır diyen Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bu durum bildirilmesine rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığına vurgu yaptı. MHP’li Türkkan, Teksen köylülerinin önceden beri kendi sularını kullandığını, ancak köy mahalle statüsü kazandığından bu yana Belediye tarafından saat bağlandığını ve köylülerin Belediye’ye kendi suyu için ücret ödemeye başladığını ifade etti.
İŞTE TÜRKKAN’IN SORU ÖNERGESİ: TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. Kocaeli Kandıra’ya bağlı Teksen ve Selametli köyleri mahalle statüsü kazanmasının ardından hizmet alma noktasında sıkıntı yaşayan köylerimizdendir. Yaklaşık 700 nüfusa sahip Teksen köylüleri uzun zamandır yol sıkıntısı yaşamaktadır. Teksen’den nüfus olarak daha büyük olan Akçaova Köyü’ne gidiş yolu uzun zamandır bozuk ve bakımsızdır. Bu yolun ihalesi 6 Mayıs 2013’te yapılmış ancak yol hala asfaltlanmamıştır. Teksen-Selametli arasındaki yol da çok kötü durumdadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bu durum bildirilmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Teksen köylüleri önceden beri kendi sularını kullanmaktadır ancak köy mahalle statüsü kazandığından bu yana Belediye tarafından saat bağlanmış ve köylü Belediye’ye kendi suyu için ücret ödemeye başlamıştır. Bu nedenle; 1-İhalesi 6 Mayıs 2013’te yapılmasına rağmen Teksen-Akçaova arasındaki yol neden hala asfaltlanmamıştır, bu yol ile ilgili çalışma ne zaman başlayacak ne zaman bitirilecektir? 2-Teksen-Selametli arasındaki yolun bozuk durumu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce bildirilmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma başlatılmamasının nedeni nedir, bu yol ne zaman yenilenecektir? 3-Teksen köylülerinin önceden beri kullandıkları kendi sularına Belediye tarafından saat bağlanmasının ardından köylünün yaşadığı mağduriyetin giderilmesi noktasında herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑