Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra Namazgah Deresi Islah Ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesi içerisinde geçen Namazgah deresinin daha düzenli ve dingin akması ile taşkınlıklara sebep olmaması için ...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.651 kez okunmuştur

Kandıra Namazgah Deresi Islah Ediliyor.
Kandıra Namazgah Deresi Islah Ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesi içerisinde geçen Namazgah deresinin daha düzenli ve dingin akması ile taşkınlıklara sebep olmaması için ıslah ediyor>Kdv Dahil 2.236.000 Tl’ye  Mal Olacak

İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra’da altyapı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Şehrin  içinden geçen Namazgah deresi kış aylarında artan debisi nedeniyle yer yer taşkınlıklara sebep oluyordu. İSU Genel Müdürlüğü, güzergahının düzensiz olmasından dolayı çevre kirliliği de oluşturan Namazgah deresinin ıslahına yatırım programı çerçevesinde bir süre önce başladı. Çalışma kapsamında derenin şehir merkezinden geçen toplam 777 metre uzunluğundaki kısmı ıslah edilecek. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlanan derenin ıslah çalışması KDV dahil 2.236.000 TL’ye mal olacak. Dereye Elektrikli Giyotin Kapak Yapılıyor.

İnşaat çalışmaları büyük bir hızla sürdürülen Namazgah deresi betonarme olarak yapılıyor. Tabanı betonlanan ve kenarları perde beton olarak yapılan derenin üst kısımda kalan yerleri ise taş duvar ile kaplanarak estetik görüntü oluşturulacak.  Derenin kış aylarında artan debisinden yaz aylarından yararlanmak için de dere güzergahında 4 gözlü elektrikli giyotin kapak sistemi yapılacak. Yaz aylarında giyotinlerin kapatılması ile derede biriktirilecek olan su ile çeşitli etkinliklerin yapılması planlanıyor. Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi ekipleri de ıslah alanında peyzaj çalışması yapacak.

 

Mayıs Ayında Tamamlanıyor

Kandıra ilçesine güzellik katacak olan Namazgah deresinin ıslahı, hava şartlarına bağlı olarak hızla devam edilen çalışmalarla Mayıs ayı içinde bitirilmesi hedefleniyor.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑