Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

KANDIRA MHP yerel seçimde çok iddialı

MHP Kandıra Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşa, Kocaeli Demokrat Gazetesi Kandıra Temsilcisi Ünal Cankurt’un sorularını yanıtladı.

11 Mayıs 2009 Saat: 21:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.225 kez okunmuştur

KANDIRA MHP yerel seçimde çok iddialı
KANDIRA MHP yerel seçimde çok iddialı

MHP Kandıra Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşa, Kocaeli Demokrat Gazetesi Kandıra Temsilcisi Ünal Cankurt’un sorularını yanıtladı.

 

Her siyasi partinin kazanma ihtimalinin bulunduğu Kandıra’da yerel seçimlerin çok heyecanlı geçeceği malum.

CHP, AKP ve DP, yine iddialı. Oy açısından bu partilerden biraz daha geride olan MHP ise bu açığını hızlı hareket ederek kapatmaya çalışıyor.

Eğitim camiasının tanınmış isimlerinden İsmail Yaşa’nın adaylığını aylar öncesinden açıklamaları da bu düşüncenin en somut örneği.

İsmail Yaşa, ilk kez Kocaeli Demokrat Gazetesi’ne konuştu. Önemli açıklamalar da bulunan Yaşa önceliğinin hizmet olduğunu söylüyor.

 Yaşa ile yaptığımız röportajı büyük bir heyecanla okuyacaksınız.

 

Kandıra Belediye Başkanlığına aday olmanızdaki etkenleri açıklar mısınız?

Öncelikle kandıralı hemşerilerime selam ve saygılarımı sunar, onlara mutlu, huzurlu, refah içinde bir hayat temenni ederim. Belediye Başkanlığına aday olmak bir heves değil, doğup büyüdüğüm İlçeme hizmet etmek isteğimden kaynaklanıyor. Nefsimi tatmin etmek için değil, Kandıralı’ya hizmetkâr olmak için adayım. Sadece kendi anlayışıma yakın olmak, yakınlarımı korumak için değil, bütün Kandıralılara eşit mesafede adaletli bir hizmet anlayışını gerçekleştirmek için yönetime talibim. Kısaca herkesin Başkanı olmak ve kimsesizlerin kimsesi olmak için aday oldum Kandıra’ya ve Kandıralıya Bakış açınızı açar mısınız?

Ben bütün Kandıralıları gönülden seven, sayan bütün insanlara yunuşça bir sevgi ile yaklaşan anlayıştayım. Her insanın bir değer olduğunu unutmadan ve halkın en büyük güç olduğu gerçeğinden hareket ederek efendiliğe değil, hizmet etmeye talibim. Bütün insanların birer değer olduğu bilincindeyim. Kandıralıyı sadece seçim dönemlerinde sözde hatırlamak anlayışının dışında düşünüyoruz. Burası artık sadece oyu alınıncaya kadar hatırlanan, iş bitince unutulan bir ilçe değildir. Kandıralı kendisi ve geleceği ile ilgili kararını ortak akıla verecek ve belirlediği hedeflere güvenli adımlarla koşacaktır. Kandıra’da bu iradeyi ve bu inancı görüyorum. Kandıralı objektif karar verebildiğini her dönem göstermiştir. Çalışkanlığı ile İzmit’in gelişen bölgeleriyle arasındaki mesafeyi kapatacak, kısaca Kandıra Kocaeli’nin parlayan yıldızı olacaktır.

 

Sizce Kandıra’nın sorunları nelerdir?

Kandıra’nın en önemli sorunu işsizliktir. Yıllarca organize sanayi sorunu tartışıldı. Bu konuda maalesef Kandıra’yı rahatlatan bir sonuca ulaşılamadı. Turizm bölgesi ilanıyla yeni bir dönem başladı. Bu doğrultuda yeni bir gelişme, ilerleme programı hazırlanacak. Sadece 2–3 aylık turizm mevsimi ile Kandıra’nın gelişmesi mümkün değil. Yeni gelişme planları ışığında Kandıra’nın turizmden daha fazla yararlanmasını, üreticilerin yeni ve organik üretim anlayışına yöneltilerek daha fazla üretim ve gelir artışı sağlanması amaçlanacaktır. Yetiştirilen ürünlerin pazarlanması için İstanbul’un değişik semtlerinde ürünlerimizin satıldığı, iş yerleri açılması için girişimler ve çalışmalar yapılacaktır.

 

EĞİTİM BÜYÜK SORUN

İlçenin ikinci sorunu, eğitimde Kocaeli sonunculuğundan kurtulmamasıdır. Anadolu lisemizde artık dışarıdan gelen öğrencilerin sayısının çok olması, eğitimdeki durumumuzu ortaya koyuyor. Bu bölgede oturanların eğitimi öncelikli hedef olarak kabul etmesi ve çözümünde katkıda bulunması bütün unsurları harekete geçirerek, eğitim seferberliği ile hak ettiğimiz yere gelinceye kadar Kandıra’da çalışan eğitimci arkadaşlarımın moral ve motivasyonlarını da yükseltip, Kocaeli’de liderliğe ulaşmak hedefimizdir. Ben meslektaşlarıma güveniyor ve inanıyorum.

Kandıra’nın bir diğer sorunu hala mahrumiyet bölgesi anlayışından kaynaklanıyor, düşüncesindeyim. Safalı Köyündeki vatandaşın kendisine iğne yapacak sağlık personeli bulunmamasının muhatabını araması boşuna değil. Devlet Hastanesi’nin haftanın bazı günleri açılan polikliniklerini hatırlatırım. Kandıralının hizmetin en iyisini almasını istemek çok kötü bir şey olmasa gerek.  

 

Size göre Belediye bir işçi bulma kurumu mudur? Vatandaş Belediyeyi iş kapısı olarak mı görüyor?

Kandıra’da işsizliğin ulaştığı sonuç itibari ile siyasilerden, Belediye Başkanı adaylarından sadece işe odaklanmış bir yaklaşım bekleniyor. Belediye bir işçi bulma kurumu değildir. Vatandaş yerel yönetiminden hizmetlerini adil, zamanında ve tarafsız olarak en hızlı bir şekilde karşılanma yeri olduğu gerçeğini görecek, bunları istediği kurum olarak değerlendirecek. Ben elbette çevremin işsizlik sorununa, üretim anlayışına, trafik, çevre korunması çalışmalarına kayıtsız kalmayacağım. Ancak Başkan seçilir isem, işimi zamanında, çalışanlara ayrım yapmadan, takım çalışmasına öncelik vermeyi, insan merkezli yönetimden asla taviz vermeden adaletli bir yönetim vaat ediyorum. Hukuka ve adalet anlayışına uygun hizmet önceliğim olacaktır Sizin Belediyelik anlayışınız da insan unsurunun önemli bir yer tuttuğunu belirtiyorsunuz. Seçildikten sonra bu anlayışınızda değişim, siyasi davranış, yakınlarını koruma konular hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermeyeceğiz. Halka yakın, çevremize samimi olmak ana davranışımız olacaktır. Güne göre, zamana göre yaklaşım sergilenmeyecek. Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi “ Budur benim en beğendiğim meslek, Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek” samimiyeti hayat felsefemiz olacaktır.

Kandıra’nın mutlaka iyi reklâmı’nın yapılarak cazibe merkezi olması hedefimizdir. Bu konuda bütün yerel ve ulusal medya, yayın ve iletişim kurumlarıyla temasımız sağlanacaktır. Reklâmı çok önemsiyoruz. Turizm yatırımlarının yeterli hale gelmesi ve doğa turizm’inin de mutlaka önemsenerek gündeme alınmasının gerekli olduğu düşüncesindeyim. Daha iyi yatırım, daha çok üretim, daha güzel bir doğa bütün Kandıralıların önceliği. Üretim artmadan, gelir yükselmeden kalkınma hayaldir. Kandıra’ya mutlaka bacasız sanayinin getirilmesinin ve bu kurumlara Belediye olarak yardımcı olunması gerektiği düşüncesindeyim. İşsizliğin önlenmesi için Korkmaz Çelik gibi kuruluşlarımızın teşvik görmesinin zorunlu olduğu anlayışındayım.

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑