Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kandıra Meclisi, Kan’a karşı tek vücut

Kandıra Belediye Meclisi’nde tüm meclis üyeleri, esnaftan işgaliye bedeli alınmaması yönünde görüş bildirdi, belediye başkanı Cengiz Kan ise bu talebe kızarak gündem maddesini oylamaya sunmadı

5 Aralık 2012 Saat: 18:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 19.396 kez okunmuştur

Kandıra Meclisi, Kan’a karşı tek vücut
Kandıra Meclisi, Kan’a karşı tek vücut

Kandıra Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı, dün Cengiz Kan başkanlığında gerçekleştirildi. 2012-2013 yılı gelir tarifesiyle ilgili olan tek gündem maddesi için toplanan meclis oldukça hararetli geçti. Gündem maddesindeki; esnaflardan işgaliye bedeli alınıp alınmamasıyla ilgili kısım, Başkan Cengiz Kan ile meclis üyelerini birbirine düşürdü. Komisyonda görüşülen işgaliye bedeliyle ilgili karara karşı çıkan Kan, maddeyi oylatmayarak oturumu olağanüstü toplanmak üzere 7 Aralık Cuma günü saat 14.00’e erteledi.
SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan başkanlığında toplanan meclisin katipliklerini Vedat Yiğitoğlu ile Ersin Cici yürüttü. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü meclis, sert tartışmalara sahne oldu. Oturum; başkanlığını AKP’li Erdoğan Günay’ın, başkan vekilliğini AKP’li Vedat Yiğitoğlu’nun, üyeliklerini ise AKP’li Özcan Şenol, CHP’li Mehmet Tımaç ve DP’li Şermin Çetiner’in yürüttüğü bütçe komisyonun, 2013 yılı gelir tarifesi hakkındaki raporunu meclise sunmasıyla başladı. 13 sayfalık gelir tarifesinde en çok işgaliye harçları tartışıldı.
MECLİS ÜYELERİYLE TERS DÜŞTÜ Komisyonun, gelir tarifesinin işgal harçları bölümünde not düştüğü: “Kaldırımlarda 50 santimetreyi geçmemek şartıyla 1 metre kareye kadar işgal edenlerden ücret alınmaz. 1 metre kareden sonrası için uygulanır. Her ne şekilde olursa olsun kaldırım genişliğinin yüzde 50’sinden fazlası işgal edilemez.” hükmü Başkan Kan’ı kızdırdı. AKP’li belediye başkanı Kan, ısrarla o notun kaldırılmasını istedi. Yasalara göre kaldırımı işgal eden esnaflardan ücret almak zorunda olduğunu belirten Kan; AKP, CHP ve DP’li üyelerin tümünü iki saat boyunca ikna etmeye çalıştı.
İSTEDİĞİM OLMAZSA CEZA KESERİM Meclis üyeleri, Başkan Cengiz Kan’ı metrekare başına günlük 1,5 lira işgaliye alma ısrarından vazgeçiremeyince, yeni bir teklif sunarak: “O halde rakamı en düşük işgaliye bedeli olan 50 kuruşa düşürelim” teklifinde bulundu ancak Başkan Cengiz Kan bu teklife de yanaşmayarak gündem maddesini meclis oylamasına sunmadı. Ayrıca; Başkan Cengiz Kan’ın toplantının basına kapalı kısmında: “Rapor meclisten istediğim gibi geçmezse Kabahat Kanunu’na göre esnafa ceza yazacağım.” dediği ileri sürüldü. Gergin bir şekilde sona eren mecliste, 7 Aralık Cuma günü saat 14.00’te olağanüstü toplanma kararı alındı. Konu, cuma günü tekrar gündeme getirilecek.
MECLİSTEN GEÇMEDEN BEDEL BİÇTİ Öte yandan Cengiz Kan’ın, rapor meclisten geçmeden, 80 esnafa, 50 liradan başlayan ve 350 liraya kadar değişen aylık işgaliye bedeli biçtiği ve ihtarname yolladığı öğrenildi. Yasalara aykırı olan bu duruma kızan Kandıra Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol ise tüm esnaftan imza toplayarak Kandıra Belediye Başkanlığı’na sundu. Bu da mecliste gündemi geren en büyük konulardan biri oldu. Bakalım cuma günü meclis ne yönde karar verecek?


       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑